Güncel Haberleri Tümü

Yüklenici Firmaya Yer Teslimi Yapıldı

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde kısa bir süre önce Araklı ilçesi ile birlikte tek ihale şeklinde yapılan kısmi kanalizasyon ve derin deniz deşarjı için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.

 Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde kısa bir süre önce Araklı ilçesi ile birlikte tek ihale şeklinde yapılan kısmi kanalizasyon ve derin deniz deşarjı için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. 

İller Bankası Genel ve Bölge Müdürlüğü personellerinin katılımıyla yapılan yer teslimi sonrası açıklama yapan Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Araklı ilçesi birlikte yapılan ihalede ana yoğunluk yüzde 80 olarak Beşikdüzü'nde olacak. Beşikdüzü'nün deniz deşarjı, Adacık, Çeşmeönü mahalleleri ile merkezde bir kısım kanalizasyon hatlarının yapımı gerçekleştirilecek. 10 milyon 589 bin liraya mal olacak projenin yüzde 50'si uygun kredi ile İller Bankasından sağlanan kredi ile geri kalan yüzde ellisi ise hibe olacak. 

Beşikdüzü'nün derin deşarjı bitirilmesinden sonra ile artık Trabzon'da derin deniz deşarjı olmayan ilçenin kalmayacağını ifade eden başkan Uzun, İlçemizde önemli bir çevre problemiydi. 

2011 yılında İller Bankası'ndan kredi kullanarak derin deşarj, kanalizasyon ve şehir içme suyu şebekesiyle ilgili üç ayrı projemiz vardı. Derin deşarj ve kısmi kanalizasyon projeleri bir araya getirilerek, bu yıl ihale edildi. İller Bankası Bölge Müdürlüğümüzde çalışan müdürlerimize ve tüm personeline, genel müdürlükte çalışan değerli personellerine, sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar'a ve Bakan yardımcımız Muhammet Balta'ya teşekkür ediyorum." dedi. 

Öte yandan Giresun'un Eynesil ilçesinde ise derin deniz deşarjının İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından ihale aşamasına getirildiği öğrenildi

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları