Sağlık Haberleri Tümü

KARAYOLLARI ARAKLI 112 YE İZİN VERMEDİ !

Hayırsever iş adamları tarafından Araklı’ya yaptırılmak istenen 112 Acil İstasyonu’na izin vermeyince milyonluk cihazlar belediyenin deposunda bekletiliyor

 Araklı İlçesi’nde hayırsever bir grup tarafından Karayolları’nın arazisi üzerine yaptırılmak istenen 112 Acil Servis, sorun çıkarınca milyonluk cihazlar Belediye’nin deposuna götürüldü.

Edinilen bilgiye göre; Merkezi İstanbul’da bulunan Ferşat Grup isimli bir şirket, Türkiye genelinde sponsorlar bularak sağlık alanında yaptığı yatırımlardan birisini de Araklı’ya yapmak için girişimde bulundu. Şirketin Yer Bulma ve Yapı Denetim sorumlusu aynı zamanda Şalpazarı eski Belediye Başkanı Mehmet Muhcuoğlu, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’ye kendilerine yer göstermesini istedi. Çebi de bunun üzerine ilçenin Kalecik mevkiinde Karayolları’na ait bir yeri gösterince Ferşat Grup da sponsorları aracılığıyla adı geçen yerde 112 Acil İstasyonu yapmak için kolları sıvadı. İstasyonun yapımı karkas bina haline gelince de Karayolları binanın tahsisine ve 112 Acil İstasyonu’nun yapımına izin vermeyeceğini beyan etti.

Konu geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen İl Koordinasyon Toplantısı’nda tekrar gündeme gelince Vali Abdil Celil Öz duruma el koyarak, “Böyle bir yatırım yapılmışsa çok güzel bir sosyal sorumluluk örneği gösterilmiştir. Ortada bir sorun varsa da çözümü yoluna gitmeliyiz. Ve arazinin söz konusu alanın tahsisi yoluyla istasyonun hizmet vermesi için yapımının sürmesini sağlayabiliriz” dedi.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi de, söz konusu şirketten böyle bir talep gelince kendilerinin de yer gösterdiğini doğrulayarak, “İlçemize bir hayırsever tarafından yaptırılmak istenen 112 Acil İstasyonu için yer gösterdik, nihayetinde bu bedava yapılacak bir yatırımdı. Ve istasyonun bütün malzemeleri de ilçemize gönderildi şu anda da Belediye’mizin deposunda duruyor. Ancak daha sonra Karayolları ile anlaşmazlık oldu. Sayın Valimiz burada çözüm odaklı bir yaklaşım göstermiştir. Bu da sorunun çözümü için bizi ümitlendirmiştir” dedi.

Öte yandan aynı toplantıda konuya ilişkin bilgi veren İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman, İl Sağlık Müdürlüğü olarak Kalecik mevkiindeki sağlık ocağının 112 Acil İstasyonu’na dönüştürülme çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Tamirat ve tadilatını yaptık. En kısa sürede 112 İstasyonu’nu başlatıyoruz. Adı geçen diğer yer bizim dahlimiz dışında yapıldı ve bizim dışımızda da inşaatı durduruldu. Ancak yer bize tahsis edilebilirse tabii ki değerlendirebiliriz” diye konuştu.

Öte yandan istasyonu ilçeye yaptırmak isteyen Ferşat Grup’un Türkiye genelinde bulduğu sponsorlarla sözleşmeler imzalayarak bu tür yatırımları yaptırdığı öğrenilirken, Vakfıkebir’de geçtiğimiz aylarda hizmete açılan Adnan Demirtürk 112 Acil İstasyonu’nu da aynı grubun yaptırdığı kaydedildi. Ferşad Grupun sahibinin ise aslen Çaykaralı olan Ferşad Efendioğlu isimli hayırsever bir iş adamının torunları olduğu öğrenildi.

Ferşat Grup’un Yer Bulma ve Yapı Denetim sorumlusu aynı zamanda Şalpazarı eski Belediye Başkanı Mehmet Muhcuoğlu, Grubun çalışmalarına ilişkin bilgi vererek, “Sağlık İl Müdürlüğü’nün onay verdiği ve belediyelerin yer gösterdiği yerlerde Türkiye genelinde bu tür tek tip projeler yapıyorlar. Bunları da sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde yapan Ferdaş Grup bu yatırımları yaparak ilçelerin önemli değerlerinin isimlerini veriyor. Bunlardan birisi de Vakfıkebir’deki Adnan Demirtürk 112 Acil İstasyonu’dur” şeklinde konuştu.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları