Siyaset Haberleri Tümü

2 yıl uğraştık 2 günde gitti

TTSO Meclis Üyesi İşadamı Emin Uludüz, lojistik merkez ve demiryolu konularında günebakış’a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 TTSO Meclis Üyesi İşadamı Emin Uludüz, lojistik merkez ve demiryolu konularında günebakış’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Trabzon Ticaret Sanayi Odası olarak iki yıldır lojistik merkez üzerinde çalıştıklarını, ancak oraya mı olsun buraya  mı olsun tartışmaları yüzünden iki günde İyidere’ye gittiğini söyledi. Trabzon’un batı ilçelerinin yatırım bağlamında yeterince nasibini alamadığını kaydeden Uludüz, demiryolu konusunda da çarpıcı örnekler verdi.   n 2’de

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi iş adamı Emin Uludüz, lojistik merkez ve tren yolu konusunda günebakış’a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TTSO Meclis Üyesi Uludüz, hangi iktidar olursa olsun, kim ağır basıyorsa hizmetin oraya gittiğini dile getirerek; “Örneğin bugün tartıştığımız lojistik merkezi nereye gitti? Trabzon’u ele alalım. Bende Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda meclis üyesiyim. Doğru bildiğim şeyleri söylemekten sakınmam. Lojistik nereye olsun? Trabzon’u, Akçaabat’ı bu tarafa doğru geçemiyoruz. Nereye olsun Sürmene’ye olsun, şuraya olsun buraya olsun. Şimdi ise Rize’ye olacak denildi.  Ne oldu bizim çalışmalarımız?

Hani Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası lokomotif görevi görüyordu, hani sivil toplum örgütleri, hani siyasi partilerin başkanları, hani bakanlar, bakan yardımcıları, hani nerede bunlar? Ben beş yıldan beri Trabzon’dayım, beş yıldır hala lojistik merkez konuşuyoruz. Erzurum yaptı bitirdi. Samsun yaptı bitirdi. Biz, hala oraya mı olsun, buraya mı olsun, şimdi gitti İyidere’ye. Ben, Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki konuşmalarımda, bu yatırımları niye bir yere topluyorsunuz konusunu sürekli gündeme getirdim. Yatırımları il geneline yayın. Vakfıkebir’de becerikli siyasetçi yok diye Akçaabat İlçesi’ne mi bağlanalım? O zaman bağlanalım da hizmet alalım. Lojistik merkezine en iyi yer Yoroz dediğimiz mevkii. Milletvekili adayı olduğum dönemde bir projem vardı; Yoroz ile Yobol arasını keserek liman yaparım dedim. Çok afakî konuşuyorsun, böyle bir şey olur mu demişlerdi. Yoroz ışık demektir. Yobol da zeytinlik demektir. Nasıl yapacaksınız onu dediler. Ben de, Dünya’da 180 ülke var, uluslararası olacağından hepsi birer milyon dolar verse etti 180 milyon dolar. Öyle yüz tane yer yapılır. Diğer bir konu demiryolu konusudur. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda demiryolunu tartışıyoruz. Nereye olsun, Of’tan mı gelsin, Araklı’dan mı gelsin, Maçka’dan mı gelsin? Proje çizilmiş Erzincan, Gümüşhane, Tirebolu, sahilden doğru, Görele, Eynesil,  Beşikdüzü, Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Akçaabat, Trabzon’a gidecek. İnse orada ne olur? Trabzon tarihi ve kültürel bir şehirdir, büyüktür, ağabeylik yapacak. Sen her şeyi ondan alırsan nasıl büyüklük yapacak?  Şu anda maalesef tren yolu da o tarafa gidecek” şeklinde konuştu.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları