Siyaset Haberleri Tümü

ARAKLI ÜLKÜ OCAKLARINDAN TURUP AÇIKLAMASI

Arakli Ülkü Ocakları Başkanı Embiya Cevahir uzun zamandır halkın gündeminden düşen turup hakkında bir basın açıklaması yaptı.

 Turup konusunda üzülerek ifade ediyorum ki araklı her alanda sınıfta kalmıştır. Halk yeterince tepkiyi koyamadığı gibi siyasi partilere bağlılık ve siyasi ve şahsi çıkarlar turup konusunun önüne geçmiştir. Hatırlayalım turup çöp olmasın adı altında yapılan mitingler beklenenin çok çok altında katılımla yapıldığı gibi sadece o bölgede yaşayan insanların sorunuymuş gibi algılanmıştır. Oysa  o gün araklı halkı 42 köyü ile beraber birlik içinde araklı meydanında miting alanında olmalıydı maalesef bunu başaramadık. Halkın bu vurdum duymaz tutarsız görüntüsü de siyaseten gücü elinde bulunduranların üzerindeki sorumluluk duygusunu da yükünü de hafifletmiştir. Ortaya çıkan Bu dağınık tablo karşısında bu sorunu çözme yetkisine ve iradesine siyaseten sahip olanlar turup konusunu siyasi rant haline çevirme becerisini başarabilme işgüzarlığını da  gösterebilmişlerdir. Hal böyle olunca Turubun çöp tesisi olması veya olmaması konusunda top mevcut belediye başkanı ve iktidar partisinin temsilcileri tarafından bir önceki belediye başkanına atılmıştır. Basın huzurunda karşılıklı paslaşmalarda bulunmuş böylece halkın aklı karıştırılmıştır. Arka planda ise araklımızın akciğerleri turup kendi kaderiyle celladıyla baş başa bırakılmıştır.                       

             Gelinen aşamada ise artık araklının akciğeri oksijen deposu turup mevkii çöp tesisi olmuştur gerekli resmi işlemler yapılmış ancak; tesislerin kurulması önümüzdeki yerel seçimler göz önünde tutularak iktidar mensupları tarafından bilinçli ve organizeli bir şekilde gündem dışına itilmiştir. Ve sağ olsun halkımızda hiçbir zaman turup konusunun ne sorgulayıcısı ne araştırıcısı nede takipçisi olmamıştır.

              Şunu artık araklı halkının görmesi lazım araklı hem belediyecilikte hemde siyasi iktidardan hizmet almada bir türlü çevre ilçeler oranında başarı gösterememiştir. Bu görüntüden araklının acilen kurtulması ve siyasetçilere verdiği gücün karşılığını mutlaka alması gerekiyor bu  dik duruşun gerçekleşebilmesi   içinde araklıda  her alanda görev yapan  kim varsa ki  bunun adı eğitimciler olur sivil toplum kuruluşları olur  belediye başkanı ve  encümenleri olur siyasi parti temsilcileri olur bir başka değişle araklıda nefes alan her ferd elini taşın altına sokmalı değil partiler üstü düşünmeyi adamcılığı akrabacılığı köycülüğü bırakmalı ve araklının bu makus talihini değiştirecek adımları atmalıdırlar araklının bu değişime ihtiyacı vardır.

          Bu değişimin gerçekleşebilmesi içinde önce ülkem ve milletim sonra siyasetim ve ben diyebilen bir anlayışa ihtiyaç olduğuna inanıyoruz. Bu görüşümüzü de şu şekilde sloganlaştırdık ; ‘’önce araklımız ve araklı halkımızın sağlığı sonra siyasetimiz ve biz’’ bu anlayışta olan bütün araklılıları bu slogan çerçevesinde birleşmeye ve sonuç alıncaya kadar mücadele etmeye davet ediyoruz

Yorumlar
  • ARAKLILI

    başkana katiliyorum araklida herkes sorumluluk almali

  • arakli gençligi

    turup inşallah çöplük olmayacaktır

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları