Siyaset Haberleri Tümü

Cemaatin asıl planı Erdoğan'ı devirmek

AK Parti - Cemaat arasındaki savaşta hizmet hareketi niye bu kadar saldırgan bir politika izliyor. Yeni Şafak yazarının iddiası çok sert.

 İNTERNET HABER - Cemaat ve AK Parti arasındaki meydan savaşında inanılmaz iddialar dolaşıyor. Bunları dile getirenler ise muhafazakar kesimin önemli kalemleri. Haliyle de iddialar dikkate alınmayacak gibi değil.

Bu iddialardan en çarpıcı olanı muhafazakar medyanın önemli bir isminden geldi. Yeni Şafak Gazetesi'nin derin Ankara kulisleri ve AK Parti'ye dair iyi istihbarat alan ismi Abdülkadir Selvi, Cemaatin 'dershaneleri' bahane ederek Erdoğan'ı devirmeyi planladığını iddia etti. 

TASLAK KASITLI OLARAK VERİLDİ

Bu ağır iddiasına dayanak olarak da Cemaatin 'topyekün' savaş halini gösteriyor. Selvi'ye göre Cemaat'in gazetesi Zaman, bilerek dershaneler üzerine yanlış taslağı sızdırdı. Amaç Erdoğan'a karşı cemaat tabanının gönül bağını yıkmaktı. 

Yine Selvi'nin iddiasına göre ilk başlarda Erdoğan, aracılar koyarak Cemaat ile uzlaşma yoluna gitti. Ancak Cemaat ısrarla bunu görmezden geldi. 

İŞTE SELVİ'NİN DİLE GETİRDİĞİ İNANILMAZ İDDİA;

"Hükümetin diyalog çağrılarına, Başbakan'ın yakın çevresinden isimlerin, aracı olma çabalarına, paydaşlarla görüşmek için illerde yapılan toplantılara ve Başbakan Erdoğan'ın dershaneler konusunda kararlı bir duruş sergilemesine rağmen, cemaatin şahsı manevisi ve tabandaki samimi insanlara karşı pozitif bir dil kullanmasına rağmen, ısrarla köprüler atılmaya çalışılıyor.

1 -Cemaatin en kolay anlaşabileceği kişi Başbakan Erdoğan, Buna rağmen Erdoğan'la uzlaşma yerine, zıtlaşma yoluna gidiliyor.

2-Dershaneler içerisinde, bu dönüşüme en hazırlıklı grup hizmet camiası. Çünkü çok köklü bir özel okul geleneğine sahipler. Dershanelerin önemli bir bölümünün özel okulu yok.

Peki burada bu denli agresif bir kampanya yürütülmesinin anlamı ne?

ASIL MESELE ERDOĞAN'SIZ AKP

Dershaneler konusu siyasi bir projenin sadece bir ayağı.
Bu işin hedefinde Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Erdoğan'sız AK Parti projesi yatıyor.
"Satılmış Erdoğan", "Firavun", "Kalplerimizi kırdın bari param parça etme be usta" şeklindeki kampanyanın stratejik bir hedefi var.
Cemaatin tabanını Başbakan'dan uzaklaştırmak.
Gönül köprüleri bunun için yıkılmak isteniyor.
Önce, "Anti Erdoğan" duygusunu oluşturmak sonra Cumhurbaşkanlığı seçiminde, bunu Erdoğan karşıtı, "Ortak adaya" taşımak.

kaynak:internet haber

Yorumlar
  • Ali Akyıldız

    Komple teorilerini ortaya atanlar, yarım mahkemei kübrada, fitne fesat çıkarmaktan hesap verecekler, bunu yazanlar cemaatin amacının ilâyı kelimetullah olduğunu maalesef bilmiyorlar

  • Öğretmen

    aslı astarı olmayan boş bi haber. mantıki dayanağı yok

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları