Spor Haberleri Tümü

Araklılılar Halı Saha Futbol Turnuvası başladı

3. Araklı ve Köyler arası Halı Saha Futbol Turnuvası 27 Ekim Pazar günü oynanan Ayvadere Derneği ile Merkezköy Derneği arasında yapılan müsabakayla başladı. Araklılıları bir araya getiren turnuvanın başlangıç maçına Araklılılar büyük ilgi gösterdiler.

 Gaziosmanpaşa Sultangazi Araklılılar Derneğinin düzenlediği Halı Saha Futbol turnuvasına her geçen yıl ilgi artarak devam ediyor. Turnuva öncesinde yapılan konuşmalarda sporun birlik ve beraberlik duygularını artırdığını, hemşeriler arasında dostluğu pekiştirirken uzun süre birbirini göremeyen dostların hasret giderdiğine vurgu yapıldı.

Açılışa Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Birinci, Sultangazi Belediyesi Özel Kalem Müdürü Adil Dayıoğlu, Sürmeneli İş adamı İbrahim Hakkı Erdöl, Turnuvaya Katılan Dernek Başkanları, Araklılı STK Başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle çok sayıda Araklılı katıldı.

Turnuva öncesinde kısa bir selamlama konuşması yapan Gaziosmanpaşa Sultangazi Araklılılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Öztürk, ”Her geçen yıl artan ilgiyle turnuvalarımız devam ediyor. Yeni katılan derneklerimizle her yıl biraz daha büyüyen turnuvamızda dostluk, kardeşlik duyguları her zaman ön plana çıkmıştır” diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Sultangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Birinci, hemşerileri bir araya getiren bu tür organizasyonların önemine değindi. Araklılıların ilçede yaptıkları etkinliklere her zaman yoğun ilgi gösterildiğini ve bu etkinliklerde ev sahipliği yapan dernek yöneticilerinin başarılarından söz etti. Hayırlı olması dileklerini ileten Birinci takımlara başarılar dilerken Bize Her Yer Trabzon sloganıyla sözlerini noktaladı.

Sultangazi Belediyesi Özel Kalem Müdürü Adil Dayıoğlu, futbolun dünyada önemli bir sektör haline geldiğini ve toplumlar üzerindeki olumlu etkilerinden bahsetti. Her yıl turnuvanın hemşerileri arasında artan bir ilgiyle karşılanmasından büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Dayıoğlu, bu güzel tabloya dahil olmaktan gurur duyduğunu da söyledi. Turnuvaya katılan takımlara başarılar dileyen Dayıoğlu, kazasız belasız bir turnuva olmasını Allah’tan niyaz etti.

Turnuvanın Organizasyonunu üstlenen Gaziosmanpaşa Sultangazi Araklılılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Öztürk, bu güzel tabloyu oluşturmamızda bizlere destek veren takımlara teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. Evet, her geçen yıl turnuvamıza ilgi artıyor. İlk başladığımız yılda bize zor bir yola çıktığımızı söyleyenlere hemşerilerimizin duyarlılığıyla güzel bir cevap vermiş olduk. Takımlar sahada dostluk içerisinde mücadele ederken, onları destekleyen kardeşi, babası, kısacası hemşerilerimizi görmek bizlere gurur verirken, çalışma şevkimizi de artırıyor. Bu tablonun oluşmasında en büyük paya sahip olan dernek başkanımız Yüksel Özyurt’a canı gönülden teşekkür ediyor, turnuvamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Konuşmaların ardından başlayan turnuvaya, önemli misafirleri nedeniyle geç katılan Gaziosmanpaşa Sultangazi Araklılılar Dernek Başkanı Yüksel Özyurt, “Biz bu turnuvaya başlarken bu güzel tablonun birkaç yıl sonra oluşacağına inanmıştık. Allah bütün hemşerilerimizden razı olsun ki bizim yüzümüzü kara çıkarmadılar. Bu birlik beraberlik hepimizin özlediği bir tabloydu. Tribünlere bakarsanız sadece Araklılılar değil, Trabzonlu hemşerilerimizi de göreceksiniz. Amaç birlik ve beraberlikse, dostluksa bunu sağlayacak argümanların içerisinde en önemlilerden birisi spordur. Sporun güzelliğini kullanarak oluşturulan bu tabloda hemen her yaş grubunu görmeniz mümkün. Dedeler torunlarıyla beraber tribünleri doldururken, köy takımlarını destekleyen hemşerilerimizin heyecanı bizlere de sirayet eder hale gelmiş, her etkinliğimizi aynı heyecanla yapmamıza neden olmuştur. Buradan emeği geçen kardeşlerime canı gönülden teşekkür ediyor, takımlarımıza başarılar diliyorum.

Taşönü Dernek Başkanı Sadık Yakupçebioğlu , bu birlikteliğin mimarı Yüksel Özyurt’a kendi takımının 61 numaralı formasını hediye etti.

 

Birinci Hafta Maç Sonuçları:

AYVADERE DER.: 5 - 7 MERKEZKÖY DER. 
KARADERE DER.: 3 - 8 YEŞİLKÖY 
DEĞİRMENCİK : 5 - 12 PERVANEKÖY DER.
YİĞİTÖZÜ KÖY: 7 - 1 KILIÇLAR DERNEĞİ 
SULARBAŞİ KÖY: 4 - 7 TAŞÖNÜ DERNEĞİ 
KİZİRNOS KÖYÜ: 2 - 5 YEŞİLCE KÖYÜ

 İkinci Hafta Programı (03.11.2013 Pazar Günü)

12:00 TAŞÖNÜ DERNE.: - KİZİRNOS KÖYÜ 
13:00 KILIÇLAR DERN.: - YEŞİLCE KÖYÜ 
14:00 YİĞİTÖZÜ KÖYÜ: - SULARBAŞİ KÖYÜ
15:00 AYVADERE DER.: - KARADERE DER. 
16:00 MERKEZKÖY DER.: - PERVANE DERNEĞİ 
17:00 YEŞİLKÖY : - DEĞİRMENCİK KÖYÜ

 

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları