Güncel:
120 bin solucanla kurduğu tesisinde, bugün 15 milyon solucandan bir buçuk ton organik gübre üretiyor.

 Giresun'un Duroğlu Belediye Başkanı Halil Çetin Organik Gübre üretimi yapan Ahmet Ceylan'ın üretim tesisini ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Halil Çetin Giresun organik Gübre imalathanesini ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Misafirperverliğinden dolayı Ahmet Ceylan'a teşekkür ediyorum. İşlerinde Bereketli ve bol kazançlar diliyorum dedi.

Giresunlu solucan gübresi üreticisi Ahmet Ceylan, 1 yıl önce 120 bin solucanla kurduğu tesisinde, bugün 15 milyon solucandan bir buçuk ton organik gübre üretiyor. 
Türkiye’de lisanslı olarak 4 organik solucan gübresi üreticisinden biri olan Ahmet Ceylan, Türkiye’de solucan gübresinin öneminin henüz hak ettiği noktada olmadığını dile getirerek bu alanda yatırım yapacak yatırımcılara devlet ve bakanlık olarak destek verilmesi gerektiğinin önemine vurgu yaptı. 

“Organik gıda için organik gübre gerekli”
Organik ürün için önce organik gübre gerektiğini ifade eden Ceylan “Solucan gübresi diğer bir adıyla organik gübre artık günümüzde çok daha büyük önem kazanıyor. Kimyasal gübrelerin yavaş yavaş yerini organik gübreye bırakıyor. Katı ve sıvı gübre olmak üzere iki ana ürün imalatı yapıyoruz. İç piyasaya satışlarımızı yapıyoruz. Organik gübre, geleceğin olmazsa olmazı diyebiliriz. Çünkü uzmanların önemle tavsiye ettiği organik ürün için önce organik gübre gerekiyor. Bunun içinde en iyi yöntem solucan gübresi üretimidir” dedi. 



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku