Yaşam:
YOMRA'DA TARİHİ DÖNÜŞÜM YAPILDI
 Yomra Belediyesi tarafından tümüyle yenilenen Hükümet Caddesi bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, uzun yıllardır hiç bir çalışma yapılmayan caddeyi Yomralılara layık hale getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Caddede yaptıkları çalışmalar hakkında detaylı bilgilendirmede bulunan Başkan Bıyık, şunları söyledi: "20 Mayıs 2021 tarihinde buradaki çalışmalarımızın temelini atmıştık. Yaklaşık 1 yılı aşkın süredir çalışmalarımızı yaptık. Cadde daha sonradan kazılmasın düşüncesiyle doğalgaz çalışmalarına öncelik verdik. Akaryakıt istasyonundan dereye kadar olan alanda doğalgaz hattı tamamlanmış ve evlerin önüne kutular koyulmuştur. İnşallah Ağustos ayında gaz hatta verildiği zaman bu caddede doğalgaz kullanıma başlanmış olacaktır. 1500 m doğalgaz hattı, 1400 m yağmursuyu hattı yaptık. Bu caddede en son 25 yıl önce yağmur suyu hattı yapılmıştı. Gelecekte bu caddede yağmursuyu birikintisi ve bezeri durumlarda sorun olmayacak bir hat yaptık. 5000 m2 bordür taşı döşedik. 8400 m2 mineral kaplama yaptık. 9500 m2 doğal küp taş döşeme işlemi yaptık. Burada işin daha kolayına kaçıp, kilit parke veya asfaltla daha hızlı şekilde bu işi yapabilirdik. Ancak şu anda sokak uygulamalarında en yüksek maliyetli doğal küp taşı döşeyerek hem caddenin doğallığını sağlamaya çalıştık hem de uzun vadede avantaj elde ettik. Bizim için ileriye dönük 30 yıl kullanılabilecek bir hale dönmüş oldu burası. 110 adet aydınlatma direği, 17 adet kent mobilyası, 5 adet yer üstü çöp konteyneri, 20 adet çöp kovası, 65 tane ağaç diktik alanda. Caddemizi tek şerit halinde kullancağız. Bu kaldırımların genişlemesi, insanlarımızın kaldırımlarda rahat rahat yürüyebilmesini ve dükkanların daha faal bir biçimde calışabilmesi için tek şerit uygulamasına gittik. Bu bölgede otoparklar yaptık. Kültür Merkezi’nden Citroen’e kadar olan alanda 3 tane büyük ücretsiz alanımız var. Biri 130 araçlık, diğer ikisi 1000’er m2’lik otoparktır. Bu alanda otopark ihtiyacı uzun vadede oluşmayacak. 
Yomra’nın en modern caddesi olmuş oldu. Büyük bir eksikliği tamamladık.
Yomra’nın en eski caddesi burası. Bu cadde üzerinde bulunan binaların cephe sağlıklaştırma çalışmaları ve caddeye eklentili sokakların yapılması da ilerleyen vadede hep birlikte tamamlanmış olacağız. Hürriyet Parkı'nın yan tarafında 1000 metrekare bir çocuk parkı daha yapıyoruz. Buraya entegre etmek için. 2023 yılında dışarıdan gelen insanların da başka yerlere gitmeden ihtiyaçlarını karşılayacakları alanları tamamlamaya devam ediyoruz.  Hükümet Caddesi'nde ilerleyen süreçte dükkanların açılmasıyla, cafelerin restaurantların açılmasıyla buranın daha da modern olacağını düşünüyoruz. Bunları hep birlikte yapacağız. Sizlerin de desteği olmadan bu işleri yapmak mümkün değil. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 

CADDEYİ HEP BİRLİKTE KORUYALIM
Şunu özellikle açıklamak istiyorum. Bu yatırımları yaparken, babamın parasının bir lirasını harcamış değilim. Bu para milletin parası. Neticede para sizin paranızdır. Bu yapılanların korunması hassasiyetini vatandaşımıza anlatmamız lazım. Cadde üzerinde zaman zaman talihsizlikler yaşıyoruz. Bazıları park dubalarını kırıyor, bazıları alanı işgal etmeye, bazıları ağaçları kesmeye çalışıyor. Yazık günah. Milletin parasıdır. Bu konuda cadde üzerinde yaşayan insanların ve Yomra halkının buraya sahip çıkması gerekiyor. Bu cadde Yomra’ya hayırlı uğurlu olsun."

Konuşmaların ardından Hükümet Caddesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış programında İYİ Parti Yomra İlçe Başkanı Zekeriya Akgül, MHP Yomra İlçe Başkanı Osman Salih Dilaveroğlu, Saadet Partisi Yomra İlçe Başkanı Selçuk Çuvalcı, DEVA Partisi Yomra İlçe Başkanı Funda Çuvalcı, Belediye Meclis Üyeleri Rasim Aslan, Mustafa Bayındır, Enver Çakmak, Fatih Şimşek, Nihat Gümrükçü, Muammer Turan, Sinan Çoşkun, Yomra Vakfı Başkanı Yüksel Ayaz,  Yomraspor Başkanı Davut Atmaca, Yomra Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Baş, Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Göktuğ Yıldırım, Sancak Mahallesi Muhtarı Fatih Bayrak ve mahalle muhtarları, kamu kurumları temsilcileri ve vatandaşlar hazır bulundu.


Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Semi Hamzaçebi: Erzincan depremi Trabzon’da...

Haberi Oku