Güncel:
19 MAYIS DİK DURUŞ VE KARARLILIĞIMIZDIR

 AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla nedeniyle yazılı bir açıklama yayımladı.

Çebi açıklamasında 102 yıl önce bugün bağımsızlık meşalesinin yakıldığını anımsatarak “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919’da başlatılan Milli Mücadele süreciyle aziz milletimiz var olma mücadelesini emsalsiz bir zaferle taçlandırmış; uğrunda binlerce şehit ve gazi vererek bağımsızlık mücadelesini elde etmiştir. Bu anlamda 19 Mayıs bağımsızlığımız adına bir milat, millî hafıza, vatanı sahipsiz sananlara karşı dik duruşumuz ve kararlılığımızdır. Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaya 1938 tarihinden itibaren başlanan bu gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çok güvendiği ve Cumhuriyeti emanet ettiği gençlere güveninin de sembolüdür.” ifadelerine yer verdi. 


GÜVENCEMİZ GENÇLERİMİZDİR
“Yüzyılı aşkın bir zaman boyunca iftiharla taşıdığı aziz emaneti layıkıyla geleceğe taşımak noktasında bugün her zaman olduğundan daha da kararlı ve azimliyiz” diyen Çebi açıklamasında şu ifadeleri kullandı. “19 Mayıs 1919’da sahnelenen milli ruh ve dik duruş, bizlere ilham olmaya devam etmektedir. Mazimizden aldığımız güç, gençlerimizin inanç ve kararlılığıyla yarınlarımıza umutla bakıyoruz. Bağımsızlığına düşkün aziz Türk milletinin genç evlatları geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da azim ve kararlılık içinde olacaklardır.  Türkiye’nin aydınlık yarınları 2023, 2053 ve 2071 hedefleri için en büyük umudumuz, en büyük gücümüz ve en büyük güvencemiz gençlerimizdir. 


KUTLU OLSUN
19 Mayıs 1919'un 102. yıldönümünde Milli Mücadelemizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bütün İstiklal kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.”



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku