Güncel:
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası
 Ülkemizde organ bağışı ve organ nakli sayılarının yetersizliği, son dönem organ yetmezliği nedeniyle tedavi görmekte olan birçok hastanın organ beklerken hayatını kaybetmesine neden olmaktadır. Organ yetmezliği önemli bir sağlık sorunu olarak gündemdeki yerini korumaktadır. Organ bağışı ve nakli sayılarının arttırılması öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Ülkemizde Sağlık Bakanlığı kayıtlarına göre organ nakli bekleyen 26.872 hasta bulunmaktadır. Bu hastaların 23.028’si böbrek nakli bekleyen hastalardır.



Ülkemizde her yıl 3-9 Kasım tarihlerinde “Organ Bağışı Haftası” etkinlikleri düzenlenmektedir. Bu kapsamda ilimizde de etkin, verimli ve halka ulaşabilen etkinlikler düzenlenecektir. “Her bağış yeni bir hayattır” sloganı ile başlatmış olduğumuz bu etkinliklerde amacımız, halkımızın ve sağlık personelinin konu ile ilgili bilgi ve bilinç düzeyi ile gönüllü bağışçı sayısının arttırılmasıdır.



Hastaneler, Toplum Sağlığı Merkezleri, Aile Sağlığı Merkezleri ve toplu yaşanılan mekânlarda halkın görebileceği uygun yerlerde afişler asılarak buralarda kurulan stantlarda gönüllü vatandaşlarımızdan organ ve doku bağışı alınmaktadır.Halka yönelik bilgilendirme faaliyetlerimiz sağlık personellerimizce hafta boyunca yapılacaktır.



Amacımız bağış sayısının daha da yükseltilerek organ ve doku nakli bekleyen hastalarımıza en kısa zamanda organ ve doku naklinin gerçekleştirilmesinin sağlanmasına katkıda bulunmaktır. Tüm halkımızı daha duyarlı olmaya organ ve doku bağışında bulunmaya davet ediyoruz.




Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI...

Haberi Oku