Güncel:
898 bin TL'ye belediye mobilyalarını yenileyen @baskanzorluoglu'na soruyoruz

Trabzon Halkevi’ne üye bir grup Trabzon Büyükşehir Belediyesi önüne giderek eylem yaptı.

Grup yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan’ı Murat Zorluoğlu Kamu İhale Kanunu’nda yer alan doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen durumlarda yapılan 21/B maddesinden yararlanarak 898 bin tl’ye makam odasına mobilya aldı. Basına yansıyan haberler sonrası sessizliğe gömülen Murat Zorluoğlu yerine Büyükşehir Belediye Başkanlığının resmi twitter hesabından bir gece yarısı açıklama yapıldı. Yaptıkları açıklamada “işin ivediliği” dikkate alınarak Kamu İhale Kanunu kapsamında pazarlık usulüyle masraflar karşılandı yazılmıştır. Mobilya yenileme işinin ivediliği nerededir sayın başkan? Siz itibardan tasarruf olmaz diyerek koltuk sevdasına düşmüşken biz sizin için Trabzon’un, halkın “ivedi” ihtiyaçlarını, sorunlarını sıralayalım.


Siz belediye binasını 3,5 milyon liralık ihale ile yenilerken, 1 milyona yakın bir meblağ ile mobilyalarınızı yenilerken pandeminden kaynaklı yüzlerce esnaf kepenk kapattı haberiniz olsun. Birçok esnaf vergiler, krediler yüzünden belini doğrultamazken siz yerel yönetim olarak ne yaptınız? Kaç kişiye kira desteğinde bulundunuz? Kimin derdini çözdünüz? Biz söyleyelim esnaf vakaların azalmasını beklerken siz halk sağlığını da tehlikeye atarak binlerce kişi ile AKP kongresinde boy gösterdiniz.


İşsizlik her geçen gün artarken, pandemi ile birlikte birçok çalışan işini kaybetmişken siz göstermelik açılışların peşinden koştunuz. Trabzon gençlerine, halkına hangi iş imkanını sundunuz? Bizler ekonomik kriz ile boğuşurken bizim ivedi sorunumuz evindeki tencerenin kaynamasıdır başkan.

Vergiler, kredi borçları, her gün zamlanan faturalar karşısından hepimiz açlık sınırına yaklaşırken, en temel ihtiyacımız olan suyu her gün daha da zamlı kullanıyoruz. Elektriğimiz kesilmesin diye borçlanarak fatura ödüyoruz. Bizim ivedi sorunumuz temel ihtiyaçlarımızı giderebilmektir.

Biz ekonomik kriz ile boğuşuyoruz, Trabzon kenti rant ile yok oluyor.

“Belediye başkanının odası deniz manzaralı” olmalı diyerek penceresinde denizi görmeyi hayal eden belediye başkanı Trabzon halkının deniz ile arasına mesafeler koyuyor. Giriştiğiniz Gülcemal projesi ile denizi doldurarak Trabzon doğasına geri dönüşü olmayan zararlar veriyorsunuz. Bizim ivediliğimiz doğamızı korumaktır.

Sel felaketleri ile yüzlerce vatandaş hayatını kaybetmişken siz belediye borçlarını kapatmak için terminali satıp dere yatağına terminal yapmaya çalışıyorsunuz. Bilimi hiçe sayarak halkın can güvenliğini tehlikeye atıyorsunuz. Trabzon’u ve Trabzon halkını ranta kurban ediyorsunuz. Bizim ivediliğimiz kentimize sahip çıkmaktır.

Trabzon’u koskaca bir şantiye alanına çeviren Murat Zorluoğlu bu kente bu halka çok şey borçlusunuz. Yok ettiğiniz kentin ve doğanın hesabını vereceksiniz. Gözünüzü diktiğiniz cebimizdeki üç beş kuruş ile düşdüğünüz koltuk sevdasının hesabını vereceksiniz. Bu halkın sırtından inin!



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BAŞKENT’TE TRABZON RÜZGARI

Haberi Oku