Güncel:
Abdullah Avcı'nın açıklamaları...
 Pandemi döneminde futbolun önemine dikkat çeken Trabzonspor Teknik Direktörü  Abdullah Avcı, “2020 yılında hem dünyada hem de ülkemizde sağlıkçıların hayatlarını fedakarca harcadıkları, insanları iyileştirmek için mücadele ettikleri bir süreç yaşadık. Üç gün önce de Galatasaray’da Omar’ın yaşadığı talihsiz bir durum var. Umarım sağlığına kavuşur, sahalara dönmesini arzu ediyoruz. Bu süreçte geçen seneden itibaren, futbol ailesi şu anki dünyada yaşanan süreci ayakta tutmaya çalışıyor. Bugün insanlar evlerinde, sokağa çıkma yasağı olduğundan, bu oyunu seyrediyorlar. Bununla vakit geçiriyorlar. Futbolcular, teknik direktörler ve medya lütfen bu oyuna yardımcı olalım ve ayakta tutalım. Kavganın, kaosun, kaotiğin, kazandık veya kaybettik, kırmızı karttı veya değildi gibi durumları bir tarafa bırakmamız lazım. Bu oyunu daha iyi ve daha sevimli bir hale getirmemiz lazım” dedi.

Müsabakanın değerlendirmesini yapan Teknik Direktörümüz Avcı, “2021’e galibiyetle başlamak bizim için son derece önemliydi. İlk yarıda oyun olarak tatmin etmedi ancak iki net pozisyonumuz vardı. İkinci yarıda oyuncularımızda var olan bir şeyi istedik. Daha çok topa sahip olduk, daha çok pozisyona girdik. Hücum organizasyonlarını daha fazla kullanabildik ve öne geçtik. Oyunun genelinde ve bütününde çok fazla pozisyon vermedik. Ortadan bir gol yedik. Sonrasında tekrar oyuna dönüş yaptık. 8 haftada 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet. Geldiğimizden beri oyun ve puan anlamında bir ivme kazanıyoruz. Eksiklerimiz var mı, var. Zamana ihtiyacımız var mı, var. Başkanımız ve yöneticilerimiz konuyla ilgili çalışıyor. Trabzonspor takımı her zaman yukarıya oynar, her zaman kazanmak için oynar. Seyircilerimiz belki bizimle birlikte değil ama duygularının, ruhlarının bizimle birlikte olduğunu biliyoruz. Bu takıma sahip çıkmalarını, her evladına sahip çıkmalarını, destek vermelerini istiyorum. Deplasmanda iyi bir galibiyet aldık. Ciddi bir takıma, iyi oyunculardan oluşan bir takıma karşı oynadık. Sahalarında ilk kez mağlup oluyorlar. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Karagümrük takımına da eski futbolcusu olduğum için uzun süre sonra Süper Lig’de oldukları için başarılar diliyorum” diye konuştu.

Abdulkadir Parmak ve transfer söylentileri üzerine yöneltilen bir soruya ise Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı, “Abdulkadir Parmak bizim altyapımızdan yetişmiş. Keza Abdülkadir Ömür, Uğurcan ve diğerleri… Trabzon verimli bir toprak. Trabzon seyircisi, halkı içinden çıkanı bazen eleştirir ama herkesten daha çok sever. Şu an için bir şey yok. Abdulkadir Parmak bizim için değerli bir oyuncu. Şu an bir takım şeyler çıkıyor ama bunlardan bilgimiz yok. Biz işimizi yapmaya devam ediyoruz. Yöneticilerimiz de izleme komitemiz de biz de transfer konusuyla ilgili yoğun bir çalışma yapıyoruz. Trabzonspor’un eksiklerine göre net oyuncuya ihtiyacı var. Bu ihtiyacı yöneticilerimiz de biliyor biz de biliyoruz ve bu doğrultuda çalışıyoruz. Kulübümüzün bütçesini ve ekonomisini doğru ayarlayarak doğru oyuncular üzerinden hareket edeceğiz. Hem kısa vadede, hem de önümüzdeki sene itibarıyla bu doğrultuda hareket edeceğiz. Bu sene dediğimiz gibi her maçı kazanmak için oynayacağız, yukarılara tırmanacağız ama önümüzdeki sene eksiklerimiz tamamlandığında şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olacağımızı düşünüyorum. Transferde her mevkiye oyuncu bakıyoruz ama öncelik neresi derseniz orta sahada sayısal olarak eksiklerimiz var. Bugün üç oyuncu oynuyor, dördüncü oyuncu ile aramızda çok mesafe var. Kamil Ahmet giriyor dördüncü oyuncu olarak, sağ bek oynuyor, sol bek oynuyor, orta saha oynuyor. O yüzden orta sahada eksiklerimiz var önce oraya bakacağız” sözleriyle cevap verdi.

Takım olma yolunda iyi bir mesafe kaydettiğimizi belirten Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı, “Saha içinde beraber hareket eden, beraber savunma ve hücum yapmaya çalışan bir takım olmaya çalışıyoruz. Dışarıdaki oyuncu grubunun enerjisi iyi. Bugün itibariyle 17 puan aldık 8 haftada. Bu iyi bir takım olmak için iyi adımlar olduğunu gösteriyor” dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku