Güncel:
Açık Hava Tiyatro Günleri sona erdi.
Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce; kültürel gelişmeye katkı sağlamak, insanlara toplum ve yaşam bilimi olan tiyatroyu sevdirmek, şehrin kültür ve sanat hayatını canlı tutabilmek adına ilki düzenlenen Açık Hava Tiyatro Günleri sona erdi.

6 gün süren Açık Hava Tiyatro Günlerine; Trabzon Sanat Tiyatrosu, Erzurum Medya Sanatevi, Trabzon Büyükşehir Tiyatrosu, Akçaabat Belediye Tiyatrosu, Giresun Belediye Şehir Tiyatrosu ve Trabzon Şehir Tiyatrosu katıldı.



Koronavirüs salgını nedeni ile uzun süre evlerinden ve sosyal hayattan uzak kalan vatandaşlar, Açık Hava Tiyatro Günlerine yoğun ilgi gösterdi.

Akçaabat Sahil Park Havuzlar meydanına kurulan platformda sahnelenen oyunları tiyatroseverler sosyal mesafe kuralları kapsamında izledi. Seyir alanına girişte seyircilerin ateşleri kontrol edildi ve maskesi olmayanlara maske verildi.



Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “ Farklı ekonomik ve sosyal kesimlerin kültürel faaliyetlere erişiminde tam bir eşitlik imkanı sağlamaya gayret ediyoruz. Gün geçtikçe kültürel ve sanatsal etkinliklerimizi çok geniş yelpazelere yayıyoruz. Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, çok sesli koro ve tiyatro çalışmalarımız yıllardır aksamadan devam ediyor. Bunun yanında Erol Günaydın Tiyatro Günleri, Çocuk Tiyatro Şenliği, Opera ve Bale Günleri, Resim ve Fotoğraf Sergileri etkinliklerimiz de yer almaktadır. Akçaabat, kültürel birikimiyle geçmişten gelen aydın kimliğini her geçen gün zenginleştirerek korumakta ve bölgemizden yetişen sanatçılarımızın verdiği eserlerle bu birikim devam etmektedir. 



Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Erol Günaydın Tiyatro Günleri malum pandemiden dolayı bu yıl iptal edilmişti. Halkımızı tiyatrodan mahrum bırakmamak için sosyal mesafe kuralları kapsamında, tedbirler dahilinde açık hava tiyatro günlerini tertipledik. Açık Hava Tiyatro Günlerimiz ile birlikte; tiyatronun eğitici, eğlendirici, düşündürücü ve birleştirici unsurlarını sanatseverlerle buluşturmayı amaçladık. Altı akşam devam eden, biri çocuk oyunu olmak üzere  yedi farklı tiyatro oyunuyla gerçekleşen tiyatro günlerimize halkımızın katılımı oldukça yüksekti. Bu vesileyle, böylesine büyük organizasyonu tertiplenmesinde emeği geçenlere, katılımcı gruplarımıza, bizlere destek veren Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne, yazılı - görsel basınımıza ve tüm tiyatroseverlere şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyorum” dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Ali FAİZ: Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın...

Haberi Oku