Güncel:
Adnan Günnar Araklı'da yeni sistemi anlattı.
Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, referandum çalışmaları kapsamında Trabzon'da ilçelerde vatandaşlarla istişare yapıp referandum sürecini anlatıyor.

AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar bu kapsamda Araklı İlçemizi ziyaret etti. İlçede bir dizi ziyaretlerde bulunan Günnar, şehit ailelerini de evlerinde ziyaret etti. Esnaf ve vatandaşları da tek tek ziyaret eden Günnar, çay ocaklarındada referandumla ilgili istişarede bulundu.

Günnar, Referandumun Türkiye’nin geleceğini ilgilendirdiğinin altını çizerek, "Bu sistemi halkımıza tüm detaylarıyla anlatıyoruz. 16 Nisan'a kadar mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev gezerek halkımıza sistemi anlatacağız. Elhamdulillah, Trabzon Güçlü Bir Türkiye ve Geleceğimiz İçin "EVET" diyor” dedi.

Günnar, Koalisyon dönemlerinin ülke gelişimine tarih boyunca zarar verdiğini, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yapılacak seçimlerde mutlak hükümet çıkacağının altını çizerek; “Koalisyon hükümetlerinde yaşanan sorunlar bu sistemle tamamen ortadan kalkacak. Mevcut sistemde milletvekili seçimleri sonrası parlementoda ençok milletvekiline sahip olan siyasi parti grubuna Cumhurbaşkanı hükümeti kurması için kırk gün süre verirdi.Hükümeti kurma görevini alan siyasi parti de bu kırk günlük sürede tabii olarak kapı kapı dolaşarak pazarlıklar yaparak bir netice elde etmeye çalışırdı. Bu süre zarfında ülkeyi sizce kim yönetiyordu?Hükümet kurulamadığında görevi Cumhurbaşkanına geriye iade etmek anayasal bir zorunluluk gereğidir. Bu durumda artık cumhurbaşkanı da bu görevi ikinci büyük siyasi gruba vermesi gerekirken canının istediği siyasi bir partiye verme yetkisinin var olduğu için alacağı böyle bir karar ile ülkeyi kaosa sürükleyebilir. 28 Şubat 1997 sonrasında olduğu gibi bir hatırlayalım.Erbakan ve ve Ciller hükümetinin yıkılması neticesinde cumhurbaşkanı Süleyman Demirel teammüllere uymayarak yetkilerini milletimizin üzerinde adeta keyfiyet kokan egoları ile test ederek hükümeti kurma görevini parlementoda en az milletvekiline sahip Ecevit in DSP sine vermemişmiydi? Bugün tek adamlıktan dem vuranlara sesleniyorum alın size çok adamlıktan demokrasi incileri hani parlemerter sistemlerde temsiliyet önemli idi hani demokratik teammüller nerede kaldı dedi. Günnar'a Araklı programında Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ve Akparti İlçe teşkilatıda eşlik etti.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BAŞKENT’TE TRABZON RÜZGARI

Haberi Oku