Güncel:
AHİLİK Haftası Sürmene'de Kutlandı

 Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Trabzon'un Sürmene ilçesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Ahiliğin önemine vurgu yapılan etkinlikte ilk olarak Sürmene Eski Cami'de vefat eden esnaflar için Kuran okundu. Etkinliğin devamında Sürmene Eski Cami önünde vatandaşlara pilav üstü kavurma ikram edildi. Sürmene Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Sürmene Belediye Başkan Vekili Orhan Tuncer, Sürmene Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selahattin İsmailoğlu, Sürmene  Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Vedat Yılmaz, İlçe Müftülüğü yetkilileri, Araklı SGK Müdürü Yakup Yıldırım ve esnaflarda etkinliğe katıldı.

Sürmene  Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Vedat Yılmaz etkinlikte yaptığı konuşmada, "Bu yıl da tıpkı geçen yıl olduğu gibi pandemi tedbirleri nedeniyle kutlamalarımızı kısıtlı şekilde yapmak zorunda kalıyoruz. Dileğimiz, bu sürecin insan sağlığına, ekonomiye, toplumsal yaşama daha fazla zarar vermeden bir an önce sona ermesidir. Bu anlamda tüm vatandaşlarımızı, yeniden artmaya başlayan salgına karşı aşı olmaya çağırıyorum. Aşı olmak, normal yaşama dönmemiz için ihtiyacımız olan toplumsal bağışıklığa en kısa sürede ulaşmanın yoludur' dedi. Başkan Vedat Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:


'Tarih alanına çıkışlarından bugüne dek varlıklarını sürdüren en köklü uluslardan olan Türkler; bilim, edebiyat, sanat, ekonomi, sosyal ve askeri alanlarda örnek eserler bırakmışlardır. Anadolu topraklarında Türk kültürünün yoğurup şekillendirdiği kimi gelenekler, birçok alanda, bugünün ve yarının iş ve sosyal ilişkilerine de ışık tutabilecek düzeydedir. Bu anlamda örnek kurumlardan biri olan Ahilik, tarihi seyri içerisinde yüzyıllarca esnafımıza, sanatkarımıza ve halkımıza ışık tutmuştur. Ahilik, sosyal hayat kadar ekonomik hayatı da yönlendiren, günümüzde hala geçerliliğini koruyan, bugünün şartlarında bile birçok ülkede sağlanamamış adaletli, verimli ve son derece güzel bir sistemi Türk toplumuna kazandırmıştır. Akıl, ahlak, bilim, çalışma, adalet, devlet ve emniyet ilkeleri üzerine kurulmuş olan Ahilik, insanların her yönden yetişmesini sağlayan mesleki bir Ahlak Mektebi'dir. Asırlar boyunca Anadolu'da devletin zayıf düştüğü, toplumun birliğe ve dirliğe ihtiyacı olduğu her dönemde Ahiler, yani esnaf ve sanatkarımız devreye girmiştir. Adeta bir çimento gibi milletimizi bir arada tutan, savunan, yaşatan, büyüten Ahiler, kendi işlerinde de sıkı bir mesleki ve ahlaki disiplin oluşturmuşlardır. Ahilik, sadece kendini düşünmek değil aynı zamanda çevresindeki kardeşleriyle tüm toplumu gözetmektir. Selçuklu' dan beri devletimizi ve milletimizi ayakta tutan, omurga görevi gören esnaf ve sanatkarlarımızın, bugün de aynı anlayışa sahip olduklarına yürekten inanıyorum.' dedi.

Haber: Aif AZAK



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku