Güncel:
Ali Babacan, Trabzon basını ile bir araya geldi.

 Trabzon’a Ortahisar ve Akçaabat İlçe Kongreleri ile çeşitli temaslarda bulunmak üzere gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bu akşam, Trabzon basını ile bir araya geldi. 


Trabzon İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan Babacan, özetle şu ifadeleri kullandı: 
“Bugün coşkulu güzel bir kongreyi hep beraber gerçekleştirdik. Böylelikle Trabzon’da il teşkilatlanmada önemli bir aşamayı geride bıraktık. 
Birinci yıl dönümümüzde vatandaşlar ile Türkiye’nin dört bir yanında buluştuk, kucaklaştık. Türkiye’de 973 ilçe var. 600’ünde şu an ilçe başkanımız görevimiz başında. 300’ün üzerinde kongrelerimizi tamamladık. 
Çok hızlı bir şekilde seçimlere girebilmek için yeterli olan teşkilatlanma seviyesine ulaşmış olduk. 
Çok yoğun bir çalışma ve hazırlık içerisindeyiz. 
Sabah erken Sanayi Sitesinde başladık programımıza. Sanayi esnafımızla buluştuk, tamirhaneleri ziyaret ettik. 
Orada bir kahvaltı programımız oldu. Arkasından ilçe kongremizi gerçekleştirdik. Daha sonra ise Bakırcılar Çarşısında esnaf ziyareti yaptık. Esnafa bir dokunuyorsunuz, bin ah işitiyorsunuz. Ekonomik sıkıntılar var. 
Son olarak da meslek örgütlerinin temsilcileri ile beraber ki 10 kadar... Kendi meslek dallarında ki problemleri, sorunları, önerileri ve tavsiyeleri dinledik” dedi. 

PARTİ FİNANSMANI NASIL SAĞLANIYOR?
Toplantı daha sonra soru cevap olarak devam etti: 
DEVA Partisi seçimlere girmediği için hazine yardımı almıyor. Bizim partinin finansmanı bağışlarla yürüyor. 
Ülke yönetiminde tasarrufa çok önem verdiğimiz için, Türkiye’de genel anlamda siyaset çok maliyetli bir denklemle yürüdüğü için eski tasarruf alışkanlığımız neyse onu aynen koruyoruz. Her ilimiz kendisini finanse ediyor. Genel Merkezden hiç bir ilimize, ilçemize desteğimiz yok. Bu finans 81 il ve 600 ilçeye dağıtılmış durumda. Tüzüğümüz gereği, partimizin gelir ve giderleri yılda bir defa Anayasa Mahkemesine bildiriliyor. Bizde Anayasa Mahkemesine hesaplarla ilgili belge ve bilgileri verirken kendi internet sitemizde açıklıyoruz. Çok şeffaf yürütüyoruz. 
Finansman tamamen vatandaşlarımızdan gelen bağışlarla. Ancak harcamada çok dikkatliyiz.

HDP’NİN KAPATILMASI İLE İLGİLİ AYM’YE AÇILAN DAVA!
Aslında siyasi partilerin kapatılması meselesi, daha çok siyasi bir konu. Yargı görev alabilir, ama bu süreç siyasi bir süreç. Biz parti olarak siyasi partilerin kapatılmasına karşıyız. Siyasi partilerde rol alan, görevli insanların hukuk karşısında hesap veriyor olması önemlidir. Ama partinin bir kurum olarak kapatılmasına prensipte karşıyız. 
Ben hükümetin bir üyesiysen, iktidar partisi kapatılmaya çalışıldığında prensip olarak nasıl karşıysam, bugün de karşıyım. 
Sayın Erdoğan’ın defalarca açıklaması vardır. Çünkü kendisi de defalarca kapatılan bir siyasi partinin içinden, o çizgiden gelen bir insan olarak bunun en çok acısını yaşamıştır. 
Ancak varsa hukuki sorunlar, bunlar bireysel bazda her zaman yapılabilir. 

KURUCULAR KURULU ÜYESİ MUSA MALİK’İN İHRAÇ EDİLMESİ... 
Bu konu bizim partimizin yetkili organları tarafından ele alındı. Tamamen partimizin iç tüzüğü...  
Siyasi partiler yasası neyse o süreç işletildi. Kendisi ile ilgili kararı, kendisine tebliğ edildi. Yapılan her şey Siyasi Partiler Yasası, partimizin iç tüzüğü... 
İhraç yönünde karar kendisine iletildi. Tamamen hukuki bir süreçtir. 

TÜRKİYE’DE EKONOMİNİN İYİ OLDUĞU DÖNEMDE ÜRETİM YATIRIMI OLDU MU?
Biz ilk iş başına geldiğimizde, Türkiye’nin toplam ihracatı 36 milyar dolardı. Bu 7 - 8 yıl gibi kısa sürede 132 milyar dolara çıktı. Bu ihracat üretimle olur. Hem doğrudan sermaye girişi, hem de kendi vatandaşlarımızın bu ülkeye yaptığı yatırım zirvedeydi. Türkiye Cumhuriyet Tarihinin en yüksek fiziki yatırımı o dönemde oldu.  

TRABZON’DA NEDEN SADECE EKONOMİYİ İŞLEDİ
Bizim aslında kongrelerde verdiğimiz mesajlar tema tema değişiyor. Maksimum 1 saati geçmiyor. Oysa ki Türkiye’nin problem alanı çok geniş. 1 saat sağlıktan bahsedebiliriz. 2 saat eğitim konuşabiliriz. 5 saat hiç durmadan dış politika anlatabilirim. 
Ama her kongre konuşmamızın bir teması oluyor. Ağırlığı oluyor. Bugün biraz ekonomi ağırlıklı işledik, çünkü bugün Merkez Bankasının karar günüydü. Yapılması noktasında mesajlar verdik. Avrupa’nın en yüksek faizi şu anda Türkiye’de... 
Cumhurbaşkanı seçilmeden önce ne diyordu? 
“Şu kardeşinize yetkiyi verin göstereceğim. Hem faiz hem de kur nasıl düşer göstereceğim diyordu” 
2 sene oldu, faizde zirvede, kurda zirvede... 

ANDIMIZ TARTIŞMASI.. 
İfade özgürlüğüne önem veren siyasi partiyiz. Kırmızı çizgimiz üslup... Nezaket sınırını hiçbir arkadaşımızın geçmesini kabul edemeyiz. Bizim bu konuyla ilgili duruşumuz ki bu karar aslında 2013’de alındı. Ben de Başbakan yardımcısıydım. Benim de desteklediğim karardı. Bizim duruşumuz belli dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gazetecilerin Dış Politika, 17-25 Aralık operasyonları, 15 Temmuz hain darbe girişimi konularındaki sorularına da cevap verdi.

Haber: Arif AZAK



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku