Güncel:
Araklı Ayvadere (Aho) Derneği geleneksel iftar yemeğini Topkapı Surlarında  gerçekleştirdi.

Araklı Ayvadere (Aho) Derneği geleneksel iftar yemeğini tarihi Topkapı Surlarındaki tesislerde geniş bir katılımla gerçekleştirdi.

İstanbul, Kocaeli ve Zonguldak’tan gelen çok sayıda dernek üyesi tarihi Topkapı Surlarının otantik ortamında keyifli bir iftar yaşadılar. İftar dualarını ve akşam ezanını ise Aholu Abdulhamit Ramazanoğlu hoca gerçekleştirdi.
Araklı Ayvadere Mahallesi Dernek Başkanı Dr. Mustafa Şengül iftar yemeği sonrası yaptığı konuşmada Vatanımızın üzerine çirkin senaryoların düzenlendiğini, İslam dünyasında kan ve gözyaşının hakim olduğu belirterek. Bu ramazanda, bu tarihi mekanda Hemşehrilerimizi, köylülerimizi buluşturmanın,birlik beraberlik örneği yaşatmanın verdiği memnuniyeti dile getirdi.

 

Ayvadere Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Gençtürk ise yaptığı konuşmada Aho’da yapımı devam eden Cami ve Şadırvan konusunda bilgi verdi. Gençtürk mahalle caminin yapımında emeği geçenlerin yanı sıra Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’ye teşekkür etti. Ayrıca derneklerine katkılarından dolayı hayırseverlere ve özellikle Aholu İşadamı Muhammet Gümüştaş’a şükranlarını dile getirdi.

İftara katılanlardan Ayvadereli  İşadamı ve Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ ise “Aholularla gurur duyuyorum. Tüm Trabzonlular gibi hepimiz Ülkemizin çimentosuyuz.” dedi.

 

İftar proğramı bu sene okulunu takdirname ile bitiren 41 Aho’lu öğrenciye altın hediye edilmesiyle sona erdi.

 



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI...

Haberi Oku