Güncel:
Araklı'da Aşure Günü Etkinliği...

Araklı İlçe merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Araklı Kaymakamı Adnan Tezcan, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, kamu kurumları ve STK’ların yetkilileri ile çok sayıda vatandaş hazır bulundu. Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının konseriyle başlayan program, Kur’an-Kerim tilavetiyle devam etti.

Etkinlikde bir konuşma yapan Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, “Bugün Peygamber Efendimizim Mekkeden Medineye hicreti dolayısıyla İslam dünyasının ve biz Müslümanların yeni yıl olarak kabul ettiğimiz aydayız. Muharrem ayının onuncu gününde Peygamber efendimizin çok sevdiği torunu  Hz. Hüseyin’in şehit edilmesi  dolayısıyla çok önemli bir ay içerisindeyiz. Bu yeni yılımızın tüm İslam alemine hayırlar getirmesini dilerim. Trabzon’un Büyükşehir oluşu  nedeniyle 50 mahallemiz oldu bu sebeple hizmetlerde Trabzon Büyükşehir Belediyesinden çok büyük destek alıyoruz. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi. 

ARAKLI TRABZON’UN BÜYÜK İLÇESİ, PARLAYAN YILDIZIDIR

Aşure günü etkinliğinde Araklılı hemşehrilerine seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. “Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin (r.a) ve 70 arkadaşını, ondan önce ve ondan sonra Allah (c.c.) yolunda canlarını vermiş olan bütün şehitlerimizi, ülkemizde terör örgütleriyle mücadele ederken şehadete yürüyen bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi. Gümrükçüoğlu açıklamasının devamında Araklı Trabzon’un büyük ilçelerindendir, gelişmeye çok müsait bir ilçedir. Trabzon’un yükselen yıldızıdır diye konuştu.

ARAKLI’DA YENİ İŞ MAKİNELERİ TÖRENLE HİZMETE SOKULDU
Gümrükçüoğlu’nun konuşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçede vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu. Başkan Gümrükçüoğlu; Kaymakam Tezcan ve Başkan Çebi ile birlikte vatandaşlara aşure dağıttı. Söz konusu programın ardından Araklı Belediyesine yeni alınan iş makineleri Başkan Gümrükçüoğlu tarafından törenle hizmete sokuldu.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BAŞKENT’TE TRABZON RÜZGARI

Haberi Oku