Güncel:
Araklı'da Hayvancılık Sektörü Büyüyor
Trabzon'un Araklı ilçesinde hayvancılık ve tarım sektöründe büyümeler kaydediliyor.

Araklı Kaymakamı Ahmet Günaydın, Belediye Başkanı Recep Çebi ve İlçe Tarım Müdürü Ömer Çebi başlatmış oldukları çalışmalar ile hükümetin vatandaşlara sunduğu hibe programları kapsamında sektörün yaygınlaştırmasını sağlıyorlar. Başlattıkları bu girişimle Araklı'da sektöre giriş yapan birçok vatandaşı ziyaret eden heyet çalışmalar ve gidişat hakkında bilgi aldılar. Kaymakam Günaydın, Başkan Çebi ve İlçe Tarım Müdürü Ömer Çebi hayvan mandıralarını gezerek incelediler.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi yaptığı açıklamada ''Araklıda Hayvancılık mesleğini geliştirmek ve genişletmek amacıyla Kaymakamımız Ahmet Günaydın ve İlçe Tarım Müdürümüz Ömer Çebi ile birlikte çeşitli müzakereler yaparak devletimizin hibe programları hakkında vatandaşlarımızı bilinçlendiriyoruz. Tarım sektörünün yanı sıra hayvancılık sektörü hakkında vatandaşlarımızı bilinçlendirerek teşvik ediyoruz. Araklı'da hayvancılık sektörüyle uğraşan Mustafa Gümüştaş, Bayram Yıldızbaş, Adem, Fatih ve Kenan Dilber, Gökhan Kanlı ve Adil Kibar'ın mandıralarını ziyaret ettik. Devletimizin verdiği hibe fonundan ve avantajlardan faydalanarak yapanların yanı sıra kendi imkanlarıyla da sektöre giriş yapanlar var. Ziyaret ettiğimiz mandıra sahiplerinin yaklaşık 700 küsür büyükbaş hayvanı bulunuyor. Üstelik teknolojik aletler ve sulama sistemleri ile sağlıklı ürünler elde edilmiş oluyor.

Trabzon'da hayvancılık sektöründe Araklıyı çok iyi konumlara getireceğiz. Şimdiden vatandaşlarımızın bu konuda büyük adımlar atması bizleri daha azimli bir hale sokuyor. Kaymakamımız Ahmet Günaydın ve diğer kurumlarımız görevlileri ile hayvancılık ve tarım sektöründe gerekli teşviklerle bilinçlendirme sağlıyoruz.'' ifadelerine yer vererek hayvancılık sektörünün Araklıda büyüdüğünü ifade etti.


Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI...

Haberi Oku