Güncel:
Araklı'da Yol İsyanı...
Trabzon'un Araklı ilçesine bağlı Türkeli köyü Tecelli Mahallesi’nde yıllardır süregelen yol sorunu mahallede yaşayan Nazım Danışmaz isimli vatandaşın isyanına neden oldu. Danışmaz, söz konusu yolun, yaşanan yağışlar nedeniyle sürekli göçtüğünü, bu durumun mahalle halkının yaşamını olumsuz etkilediğini söyledi.

Nazım Danışmaz’ın iddiasına göre, 50 haneye ulaşımın sağlanacağı yolun yapımı için gerekli tüm mercilere başvurulmuş ancak yolun onarılması konusunda bir oyalama süreci söz konusu olmuş. Yaklaşık 3 kilometrelik yolda sürekli heyelanların olduğunu aktaran Danışmaz, bu yolun kullanılabilir hale gelmesi için mahalle halkı ile aralarında para toplayarak çalışma yaptıklarını belirtti. Yolun yapımının 5 yıl önce gündeme geldiğini hatırlatan Danışmaz, “Yol gün geçtikçe iyileşeceğine daha da kötüleşiyor.

Burada bu kadar insan var, olumsuz hava şartlarında evlerimize ulaşamıyoruz, defalarca yolda kaldığımız zamanlar oluyor. Hastalarımız olduğunda buraya ambulansın çıkamama ihtimali de bizi çok korkutuyor.

BİMER’e, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne başvurdum, söz konusu yolun Araklı Belediyesi hizmet ağına dahil olduğunu öğrendim. Oradan da olumlu bir cevap aradım, 1 buçuk sene boyunca sonuç alamadım. Beni oyalıyorlar” dedi. 

İLKEL ŞARTLAR

Vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi konusunda bazı yönetimlerin ihmalkar davrandığını öne süren Danışmaz, şöyle devam etti: “Yolum bu durumda iken ben çay yetiştiricisi olduğum için 10 ton çayı, buna ek olarak fındığımı ilkel şartlarda taşıyorum. Bu yoldan araba gitmez. O kadar yol reklamı yapılıyor, biz neden görmüyoruz? Burası heyelan bölgesi, yol sürekli kayıyor. Sıkıntımızın görülmesi için mutlaka bir can kaybı mı olmalı dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BAŞKENT’TE TRABZON RÜZGARI

Haberi Oku