Güncel:
Araklı Taşgeçit Mahallesinde çıkan yangın 6 saatte kontrol altına alındı.
 Trabzon’un Araklı ilçesi Taşgeçit Mahallesi’nde akşam saatlerinde çıkan yangın uzun uğraşlar sonrasında 6 saatte kontrol altına alındı. 10 evin yandığı yangında soğutma çalışmaları sürüyor.


Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi ve şiddetli rüzgar nedeniyle bahçede yakılan ateş sonucu alevler samanların bulunduğu ambara oradan da çevredeki evlere sıçradı. Yangının büyümesinin ardından, bölgeye Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri ve Orman Genel Müdürlüğü Trabzon Bölge Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda arazöz sevk edildi. Yangın söndürme çalışmaları sonucu alevler kontrol altına alınırken, binaların önceden tahliye edilmesi sayesinde can kaybı yaşanmadı.


Araklı Ayvadere Mahallesi'ndeki çalılık alanda örtü yangını çıktı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

 

Akşam Saatlerinde çalılık alanda örtü yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Arazinin dik ve engebeli olması nedeniyle ekiplerin yangına güçlükle müdahale ettiği bildirildi.

 

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, yaptığı açıklamada yangın dolayısıyla Trabzon Valimiz Sn. İsmail Ustaoğlu, Kaymakamımız Sn. Kürşad Karaca, Büyükşehir Belediyemiz ve tüm kurumlarımız ile Taşgeçit mahallemizdeyiz. İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu’da bizzat kendisi arayarak geçmiş olsun dileklerini mahalle halkımıza iletti. Çok şükür can kaybımız yok ne gerekiyorsa yapacağız. Allah devletimize zeval vermesin. Vatandaşlarımızdan ricamız bağ, bahçe temizliği için ateş yakmamalarıdır. Özellikle rüzgarlı ve ılıman havaların yaşandığı şu zamanda lütfen dikkatli olalım. Taşgeçit mahallemize büyük geçmiş olsun dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI...

Haberi Oku