Güncel:
Araklı Taşönü çöp olmasın!
Trabzon'un Araklı ve Arsin ilçeleri arasındaki Taşönü mevkiinde eski taş ocağının bulunduğu 243 bin metrekarelik alanda kurulacak tesiste, Trabzon, Rize ve ilçelerinden TIR'larla taşınacak katık atıkların toplanması planlanıyor.  Bölgede 7 köyün ortasında bulunan alanda çöp depolanacağını, bu çevre felaketinin ileride büyük sorunlar meydana getireceğini öne süren ilçe sakinlerinin projeye karşı tepkileri sürerken tabiat varlıklarını koruma kurulu şok bir karar verdi. Bugün Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden Trabzon Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu konu ile ilgili toplantısını yaptı ve çöp alanı olarak düşünülen bölgenin turizm, doğa ve doğal yaşamla ilgili olarak özellikli koruma alanı olmadığına karar verdi. 

Bölge Halkı yeşil ve mavinin her tonunun bir arada buluştuğu, turizm cenneti bölgede yer alan tarihi, doğal güzellikteki mağara ve tarihi yapıların turizme açılmasını beklerken resmi kurumlar tarafından alınan bu kararla adeta şoka uğradılar.

Telefonda ulaştığımız Araklı Taşönü mahallesi muhtarı Kemal Çebi, bu alan 7 köyün ortasında merkez bir bölge 7 köyün dışında çevre köylerde etkileniyor bu olaydan, bölge Araklı ve Arsin merkeze 4 km. mesafede, tarihi santa yolu üzerinde Turizmin tam kalbi noktasındaki bir yere çöp tesisini kurdurmayacağız mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir dedi.
Haber: Arif AZAK




Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Ali FAİZ: Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın...

Haberi Oku