Güncel:
Arslan Soydan: 'Üreticinin aleyhinde olan her kesimle mücadelemizi sürdüreceğiz”

 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği  Yönetim Kurulu Üyesi  ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı  Arslan Soydan yaptığı açıklamada Fındık fiyatı sürekli düşüyor şuan 24 TL’den üretici fındığını satıyor.

Ziraat Odaları olarak Bölge Milletvekillerimize geçtiğimiz Haziran ayında sunduğumuz dosyamızda artık fındık ürünlerinde mamüle geçilip ar-ge merkezlerinin oluşturulup, fındık organize sanayilerinin kurulmasının şart olduğunu belirttik. Fındıktan üreticilerimizin daha fazla gelir elde edip Ülke ve bölge ekonomisinin kalkınmasına daha büyük katkı sağlamak için daha büyük miktarlarda fındık ezmesi, çikolata, fındık yağı üretilebilir. Maalesef hammadde olarak fındığı yurt dışına veriyoruz. Birileride fındığı işleyerek asıl çileyi çeken üreticinin kazandığının 5 katından fazlasını kazanıyor.

Bugün ki fındık fiyatlarını çeşitli oyunlar ile oluşturan Ferrero’nun teşvike hakkı yok. TMO’ya rağmen Türkiye’de fındığın tekelleşmesine sebep olan üreticinin alın terini, emeğini sömüren İtalyan Ferrero firmasına Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 667 Milyon TL teşvik verilmesi çok yanlıştır. Ziraat Odaları olarak üreticimizin alın teri olan bu paralar ile büyük bir yatırım yapabiliriz. Yerli ve Milli İhracatçılarımızın önü açılarak fındığın mamüle çevrilmesi lazım tekel firma olan Ferrero hem ithalat, hem İhracatçılık yaparak diğer bütün sektör mensuplarını baskı altına alıyor. Bizim burada önceliğimiz İhracatçılarımızın mamül üretir hale gelmesidir dedi.


Arslan Soydan açıklamasının devamında üreticimizin emeğini sömürenler ile mücadelemiz her geçen gün artarak devam edecektir. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar öncülüğünde üreticinin ekonomik ve manevi yönden desteklenmesi için üreticinin aleyhinde olan her kesimle mücadelemizi her ortamda sürdüreceğiz dedi.

Haber: Arif AZAK



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku