Güncel:
Ayılar Yayla Evlerine Dadandı

Kış uykusundan uyanan ayılar Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bu kez de yayla evlerine dadandı. Geçtiğimiz günlerde Rize'nin İkizdere ilçesinde bazı köy mezarlarına dadanan ve mezarlara zarar veren ayıların ardından bu kez de ayılar, Trabzon'un Sis Dağı Yaylası ile Gümüşhane'nin Alaca Yaylası'nda yaklaşık 30'a yakın yayla evine girerek evleri talan etti.

Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde yaşayan ve Alaca Yaylası'nda yayla evleri bulunan Hasan Özer beraberindeki babası ve akrabaları ile birlikte hafta sonu yaylaya çıkmak üzere araçlarıyla Sazalan Yaylası'na kadar giderek buradan yolun kar nedeniyle kapalı olması nedeniyle karda yürüyerek 2 saatte Alaca Yaylası'na ulaştı. Yaylaya vardıklarında büyük şok yaşayan Özer ailesi, yayladaki birçok evin kapılarının kırıldığını, kapı girişlerine çakılan teneke korumaların söküldüğünü gördü. Yaylada 20'ye yakın evin hasar gördüğünü belirten Hasan Özer "Sis Dağı'nda 10'a yakın yayla evine ayıların girdiğini duyunca biz de yaylamıza giderek evlerin durumuna bakmak istedik. Araçla yaptığımız yolculuğun ardından Sazalan Yaylası'ndan yaklaşık 2 saat karda yürüyerek alaca Yaylası'na ulaştık. Yaylaya vardığımızda yayladaki çok sayıda evin ayıların saldırısı sonucu talan edildiğini özellikle evlerin mutfak bölümlerinin ve buzdolaplarının zarar gördüğünü gördük. Biz evlere gittiğimizde ayıların izleri hala tazeydi. Belki de daha erken gelsek ayılarla karşılaşabilirdik. İzlerinden büyük bir ayı olduğunu anladık" dedi.

Öte yandan yayla sakinleri karla kaplı yayla yollarının biran önce açılmasını isteyerek yayla mevsimi öncesinde evlerinin tamirini ve bakımını yapmak istediklerini belirterek yetkililerden yardım istediler.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku