Güncel:
Başbakan Binali Yıldırım'dan Trabzon'a Müjdeler...
Trabzon'u ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım, halka hitap ederek Trabzon'a yapılacak yatırımların müjdesini verdi.

Rize'de Ovit Tüneli'ni açmak için havayoluyla  Trabzon'a gelen Başbakan Binali Yıldırım Trabzon'u da unutmadı. Trabzon'da bir dizi ziyaret gerçekleştiren Başbakan Yıldırım, Meydan'da halka hitap etti. Türkiye'nin terör ile mücadele ettiğini vurgulayan Yıldırım, Trabzon'a yapılacak yatırımların da müjdesini verdi.

"Kanuni Bulvarı'nın kararını imzaladım"

Başbakan Binali Yıldırım'ın Trabzon'a verdiği ilk müjde Kanuni Bulvarı oldu. Kanuni Bulvarı'nın kararını imzaladığını söyleyen Yıldırım, "Kanuni Bulvarının bir kısmını yaptık. Akyazı’ya bağlantısını gerçekleştiriyoruz. Ama yeter mi? Bu küçük kısmı tamamı 30 kilometre. Geri kalan kısmının kararını imzaladım ihalesi yapılıyor. Hayırlı uğurlu olsun. 800 trilyon. Az para değil. Ama helali hoş olsun. Trabzon olunca ne önemi var. Trabzon Türkiye’nin teminatı. Birliğimizin kardeşliğimizin teminatı. Terör Trabzon’a ayak basar mı? basamaz işte bu kadar." açıklamasını yaptı.

"Trabzon'a şehir hastanesi yapacağız"

Akyazı Stadyumu'nun bitmek üzere olduğunu söyleyen Başbakan Binali Yıldırım Trabzon'a şehir hastanesi yapacaklarını da ifade ederek, "Trabzon’un çok güzel bir şehir hastanesi olacak. Stadyum bitti. Trabzon’un stadyumu bitti. Biz görevimizi yaptık artık iş Trabzonspor’da. Stat dediler en güzelini yaptık. Şimdi de artık Karadeniz’in bordo-mavili yiğitlerinde. Onları da en güzel şekilde başarılarını görmek istiyoruz. Güzel bir şehir hastanesi yapacağız Trabzon’a hayırlı uğurlu olsun." dedi.

"Bir üniversite Trabzon'a yetmez"

Trabzon'a milletvekillerinin sözü olan ikinci üniversiteyi açacaklarını söyleyen Binali Yıldırım, "Trabzon'a ikinci bir üniversite açacağız. Bir üniversite Trabzon'a yetmez. İkinci üniversiteyi de açacağız inşallah." ifadelerini kullandı.

"Atatürk'ün vasiyetini yerine getireceğiz"

Trabzon - Erzincan demiryolunun Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyeti olduğunu ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, "Trabzon-Erzincan demiryolu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyetidir. Onun vasiyetini ondan sonra gelen partisi 40 yıl unutmuştur. Dünyanın en zor projelerinden biri olan Trabzon-Erzincan demiryolunu da inşallah 2023'e kadar biz yapacağız, biz açacağız." dedi.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi'de Başbakan Yıldırım'ın Trabzon programını Meclis Üyeleri ile birlikte takip etti.





Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ

Haberi Oku