Güncel:
Başkan Bekar, kamyoncu ve nakliyecilerin taleplerini dile getirdi
 Trabzon Kamyon ve Kamyonetçiler Esnaf Odası Başkanı Şükrü Bekar, kamyoncu ve nakliyecilerin taleplerini dile getirerek, çözümü noktasında yetkililerden destek beklediklerini vurguladı.

'TIR-KAMYON PARKI VE NAKLİYECİLER SİTESİ BÜYÜK İHTİYAÇ'
Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Kara ile oda üyelerinin talepleriyle ilgili istişarede bulunan Trabzon Kamyon ve Kamyonetçiler Esnaf Odası Başkanı Şükrü Bekar, taleplerini aktarırken şu ifadeleri kullandı:

'Şehrimizin en önemli sorunu trafik keşmekeşliğidir. Bunun en büyük nedenlerinden biri tır-kamyon parkı ve nakliyeciler sitesi olmamasıdır. Bir ticaret ve liman kenti olan Trabzon'da özellikle doğu bölgesinden gelen ve bu istikamete giden kamyon ve tırlar, yük boşaltıp yüklemek için bir gün bile bekleme yapsa yol kenarlarına park edip hem trafiği yoğunlaştırıp hem de görüntü kirliliği yapmaktadır. Planlanacak park ve nakliyeciler sitesi turizm ve ticaret kenti olan ilimizde önemli bir rahatlama oluşturacaktır.'

'KANTARDAN KAÇAN ARAÇLAR HAKSIZ REKABET YARATIYOR'
Başkan Bekar, kantar uygulamasının titizlikle üzerinde durulması gereken bir konu olduğunu da vurgulayarak, 'Esnafımız kantar uygulamasından kaçan araçlar nedeniyle ciddi bir haksız rekabete maruz kalmaktadır. Bu konuda kolluk kuvvetlerinin alternatif yol kullanarak kantardan kaçan araçlara sıkı takip uygulayarak bunun önüne geçmeleri çok önemlidir. Özellikle şehir içi çalışan küçük esnafımızın önemli mağduriyeti de kayıt dışı çalışan kamyonetlerdir. Vergi dairesi denetim koordinasyon müdürlüğünün titiz çalışmalarını daha da sıkılaştırarak kayıt dışı çalışan hususi araçlara gerekli cezai işlem uygulaması en büyük beklentimizdir' dedi.

'BATI BÖLGESİNE ARAÇ MUAYENE İSTASYONU İSTİYORUZ'
Bekar, artan araç sayısına bağlı olarak Trabzon'daki araç muayene istasyonlarının yetersiz kaldığını ifade ederek, 'Özellikle merkez muayene istasyonunda yer azlığı nedeniyle bölgedeki esnaf defalarca rahatsızlığını dile getirmiştir. Trabzon'un batı bölgesinde Vakfıkebir civarında bir istasyon daha kurulması muayene tekrarı sürelerini kısaltacak ve önemli rahatlama yaratacaktır' diye konuştu.

'K1 YETKİ BELGESİNDE İSTİAP HADDİ ŞARTI KALDIRILMALIDIR'
Trabzon Kamyon ve Kamyonetçiler Esnaf Odası Başkanı Şükrü Bekar, 'Emekliliği gelen veya yaş haddi dolan esnafımız K1 yetki belgelerini yakınlarına devrederken, devrettiği yakınından Ulaştırma Bakanlığı 25 ton istiap haddi sınırını doldurması istenmektedir. Bu nedenle devir gerçekleştirilememektedir. Bu devir hakkında 25 ton kapasite istenmeden aynen devir hakkı tanınmalıdır' dedi.

'GÜNLÜK SÜRÜŞ SÜRESİ 12 SAATE ÇIKARILSIN'
Bekar, 'Özellikle pandemi süreci nedeniyle ayakta kalmaya çalışan esnafımızın günlük sürüş süresi 4+4 saatten 4+4+4 olmak üzere 12 saate çıkarılmalıdır. Bir diğer talebimiz de KDV tevkifatının kaldırılmasıdır' diye konuştu.


Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI...

Haberi Oku