Güncel:
BAŞKAN BIYIK'TAN BÜYÜKŞEHİR'E İÇME SUYU TEŞEKKÜRÜ
 Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, ilçenin 7 ayrı mahallesinde yaklaşık 20 bin kişiye hizmet veren içme suyu arıtma tesisinin yenilenmesinden ötürü Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'na teşekkür etti. 31 Mart 2019 seçimleri ile göreve başlamalarının hemen ardından ilçede ciddi bir su sorunu ile karşılaştıklarını kaydeden Bıyık, Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğünün yaptığı çalışma ile sorunun ortadan kaldırıldığını belirtti. 

7 AYRI MAHALLEYE HİZMET VERİYOR
Başkan Bıyık, şunları kaydetti: "2019 yılının Haziran ayında yaşadığımız sel ve heyelan olayları nedeniyle ilçemize içme suyu ulaştıran ana isale hatlarında ciddi şekilde zarar oluştu. Bu hatların yenilenmesinin ardından, Yomra İçme Suyu Arıtma Tesisinin yetersizliğinden ötürü önceden beri var olan bulanık su sorunu baş gösterdi. Tüm bu sorunların çözümü için Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu ve TİSKİ Genel Müdürümüz Ali Tekataş'ın kapılarını aşındırdık. Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmaların tamamlanmasıyla Sancak, Çamlıca, Gürsel, Namıkkemal, Çınarlı, Kayabaşı ve Şanlı mahallelerimiz öncesinden 10 kat daha kaliteli içme suyuna kavuştu."

İÇME SUYU 10 KAT DAHA KALİTELİ HALE GETİRİLDİ
Yomra İçme Suyu Arıtma Tesisinde yapılan çalışmalarla ilgili olarak da bilgi paylaşımında bulunan Bıyık, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Eski içme suyu arıtma tesisi, yapıldığı dönemin teknolojik imkanları ile donatıldığından, günümüz şartlarının uzağında, çok basit bir filtreleme yöntemiyle su arıtması yapıyordu. Bu nedenle şebekeye verilen su, çoğunlukla bulanık olarak halkımıza ulaşıyordu. TİSKİ tarafından yapılan çalışma ile ömrümü tamamlamış teknik aksamlar değiştirildi. Tam olarak otomasyon sistemine geçildi. Tesis, herhangi manuel bir müdahaleye gerek duymadan kontrol edilebilir hale geldi. Daha önce tesiste kullanılan filtreleme yöntemi yerine kimyasal sistemlerle yapılan arıtma sayesinde eskiye oranla 10 kat daha kaliteli su elde ediliyor. Yenilenen tesiste saniyede 55 litre su arıtılarak şebekeye verilebiliyor. Tesiste yapılan yenileme ile birlikte; şebekeye verilen su anlık olarak takip ediliyor ve şebekeye bulanık su gitmesi engellenmiş oluyor. Klorlama otomatik debiye göre verileceğinden gereksiz klorlamanın önüne geçilmiş oluyor. Böylece suyun tadında ve kalitesinde de artış yaşanıyor. Bulanık su geldiğinde tesis devre dışı kalmadan kimyasal dozlamayla çalışabiliyor. Daha önce ölçülemeyen klor PH çıkışı ve bulanıklık SCADA otomasyonla TİSKİ tarafından uzaktan izlenebiliyor. Daha önce ters yıkama hattı hamsu ile çalıştırıldığından filtrelerde erken tıkanmalar ve tesiste arızalar daha sık görülüyordu. Yapılan yenileme ters yıkama işlemi pompalar yardımıyla temiz su ile yapılacağından filtrelerde herhangi bir tıkanma yasanmasının da önüne geçilmiştir."

SORUNLARI SIRASIYLA ORTADAN KALDIRACAĞIZ
Yapılan bu çalışmadan ötürü Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş'a teşekkür eden Bıyık, "Elbette ilçemizdeki içme suyu sorunu bu çalışma ile tamamen ortadan kaldırılmış değil. Henüz şebeke suyu olmayan mahallelerimiz var. TİSKİ Genel Müdürlüğümüzün yıllara sari olarak tüm bu sorunları ortadan kaldıracağına yürekten inanıyoruz. Bu kapsamda Yomra Belediyesi olaraj TISKİ'ye gerekli desteği verdik, vermeye devam edeceğiz. İlçemizdeki içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu hatları gibi altyapı sorunlarını Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğü ile ortadan kaldırmayı sürdüreceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.


Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku