Güncel:
Bayram öncesi Sürmene bıçağına ilgi arttı

 Trabzon'un bıçaklarıyla ünlü ilçesi Sürmene'de üretilip balık yağı sürülerek keskinliği sağlanan 'Sürmene bıçağı', Kurban Bayramı öncesi yoğun talep görüyor. 

Tarihi geçmişe sahip ve üretildiği ilçeden adını alarak dünyaca ün kazanıp, Türk Patent ve Marka Kurumu'nca coğrafi işaretle tescillenen 'Sürmene bıçağı', Kurban Bayramı öncesinde büyük ilgi görüyor. Bıçak, yerli ve yabancı turistlerin hediyelik olarak tercih ettiği ürünler arasında da yer alıyor.

‘SÜRMENE BIÇAĞININ ÖZELLİĞİ BALIK YAĞI’

Trabzon'da bıçak satışı yapan Kenan AZAK, Kurban Bayramı dolayısı ile bıçak satışlarının arttığını söyleyerek, vatandaşları piyasadaki sahte Sürmene bıçaklarına karşı uyardı. Sürmene bıçağının kalitesinin balık yağında olduğunu ifade eden Varol, “Sürmene bıçağının özelliği balık yağı ile birlikte su verilmesindendir. Nedeni keskinliğini her zaman muhafaza etmesinden dolayı. Balık yağı, bıçağın keskin olmasını sağlar. Gerçek Sürmene bıçağının fabrika yapımı da el yapımı da uygundur. Yeter ki bilindik bayilerden bilindik yerlerden alınsın. Sürmene bıçağının bir çok taklidi üretiliyor. Piyasada Sürmene bıçağı diye çok fazla bıçak var. Çin’den bile gelen sahte Sürmene bıçakları piyasaya sürülüyor. Vatandaşlar dikkatli olsunlar ve bıçağın üzerinde bulunan patentli logoya mutlaka baksınlar” dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku