Güncel:
BELEDİYEDEN ÇOK ÖZEL SEMİNER

 

Akçaabat Belediyesi ve Akçaabat Folklor Derneği işbirliği ile bölgemizde ilk olma özelliğine sahip "Trabzon Yöresi Geleneksel Giysileri, Müzikleri ve Halk Oyunları Öğretim Teknikleri" adlı seminer düzenlenecek.

24-28 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan seminer, Akçaabat Folklor Derneği'nde yapılacak. Uzman Öğretmen, Halkbilimci Selim Cihanoğlu tarafından verilecek seminere; Halk Eğitim Merkezlerindeki Usta Öğreticiler, okullardaki Halk Oyunları Eğitmenleri ve derneklerdeki antrenörler katılabileceklerdir.

Konu ile ilgili düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “ Akçaabat, horonun başkenti; halk danslarının buluşma merkezidir. Kültür ve sanat yönünden kendini geliştirmiş olan şehrimizde belediye olarak çeşitli seminerler düzenleyerek sosyal hayatı canlı tutuyoruz. Akçaabat için bir yaşam felsefesi haline gelmiş horonun tarihini, kullanılan yöresel kıyafetlerin manasını, müziklerin anlamlarını öğrenmek ve öğretmek bizler için büyük anlam ifade ediyor. Horonun ayak sesleriyle çınlayan şehrimizde her yönüyle geçmişi, geleceğe taşıyoruz. Sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz hızını kesmeden devam edecek.” dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku