Güncel:
Bölgemizde üretilen somonun değerince pazarlanması için çalışıyoruz

 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, son yıllarda bölgenin en önemli ihracat ürünlerinden biri haline gelen Karadeniz somonunun değerince pazarlanması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

PAYDAŞ TOPLANTISI YAPILDI

AB Sınır Ötesi İşbirliği Programı tarafından desteklenen Karadeniz'de Yetiştiricilik ve Balık Ürünleri Ticaret Sektöründe Mevcut Yeterliklerin İyileştirilmesi ve Yenilerinin Geliştirilmesi Projesi'nin (DACIAT BSB-461) 2. paydaş toplantısı çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile proje ortağı kurumlardan temsilcilerin katıldığı toplantıda bugüne kadar yapılan ve proje sonuna kadar gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında bilgi verildi. Proje Yöneticisi Prof. Dr. Ertuğ Düzgüneş, projeyle Karadeniz'de yetiştiricilikten sağlanan üretimi ve ihracatı arttırmayı, Yetiştiricilik Sanal Yeterlik Merkezi oluşturmayı, başta proje ortağı ülkeler olmak üzere üretim ve ticaret alanında Yunanistan, Ukrayna ve Romanya ile temaslarda bulunulmasının amaçlandığını vurguladı.

"İÇ VE DIŞ PAZARDA ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ"

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, bölgemizdeki somon üretiminin değerince pazarlanmasının en önem verilmesi gereken konuların başında geldiğini yapılan çalışmaları anlattı. Hacısalihoğlu, şunları söyledi:

"Üretilecek olan balığın kalitesinden başlamak üzere değerinde pazar bulması en önemli konu. Üretime bağlı olarak tüketimin de hızlı şekilde artması konusunda oda olarak çalışmalar yaptık. İç piyasada tüketimin artırılması, somonun daha fazla tanıtılması ve sevilmesiyle ilgili olarak 35 somon tarifinin yer aldığı bir kitap çıkardık. Ayrıca iç piyasada tüketimin artırılmasına yönelik olarak personeline yemek veren kamu kurumlarıyla çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Bu arada yurt dışında da Karadeniz somonunun tanıtılması için ve ihracatın artırılmasına önem veriyoruz. 2017 yılında başlattığımız kümelenme projesiyle ilgili firmalarımızın kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesini, tanınırlıklarının artırılmasını sağlamaya çalıştık. Bu bağlamda yurtdışında İngiltere, Norveç Japonya gibi ülkelerde toplantılar, ikili işbirliği görüşmeleri yapmak suretiyle firmalarımızın ve ürünümüzün dış pazarlarda tanınması konusunda adımlar attık. Bu çalışmaların üretim ve ihracat bakımından sonucunu bugün görebiliyoruz. Her iki konuda da çalışmalarımız devam edecek."





Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku