Güncel:
Büyükşehir'den Araklı'ya Çıkarma...
Trabzon Büyükşehir Belediyesinden Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak ve daire başkanları bir takım incelemelerde bulunmak üzere Araklı ilçemizi ziyaret ettiler.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Özgür Aşık, Emlak İstimlak Daire Başkanı Murat Genç ve Etüt Proje Daire Başkanı Gürcan Başar bir takım incelemelerde bulunmak üzere Trabzon'un Araklı ilçesini ziyaret ettiler. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi de meclis üyelerinden Mustafa Akgün, Ekrem Reis, İmar Komisyon Başkanı Mimar Kenan Bağçiçek, İmar ve Şehircilik Müdürü Zihni Hancı ve belediye teknik ekibini yanına alarak Genel Sekreter Yardımcısı Çolak ile projeler üzerinde yoğunlaşıp yer yer incelemelerde bulundular.

Çalışmaları yerinde incelemeye çıkan heyet Araklı konakönü mahallesinde bulunan tarihi yapılara işlevlik kazandırılıp turizme kazandırılması hususunda inceleme yaptılar. Buradan sırasıyla; Yolgören mahallesindeki kentsel dönüşüm projesini ele alarak hem yeni alanlar projeye dahil edildi hem de hızlanması sağlandı. Araklı-Dağbaşı 55km'lik yolun sahil yoluna bağlanmasını yerinde incelenip uygun görülerek karayolları ile görüşmelerin büyükşehir önderliğinde yürütülmesi kararlaştırıldı. Araklıda yeni yapılan Fatih Caminin etrafının yapılanmasıyla ilgili görüşmeler gerçekleştirilerek yeni kararlar alındı. Belediye binası ve Kaymakamlık binasının yeni bir bina yapılarak taşınmasıyla oluşturulacak olan Kent Meydanı projesinin detayları görüşüldü. Yapımı devam eden Araklı Küçük Sanayi Sitesi alanı gezilerek kompleks içerisinde caminin yapımıyla ilgili çözüm önerileri tartışılarak ilave alanla tesisin büyütülmesi planlandı. Araklıda yapılması düşünülmesi durumunda organize sanayi alanı olabilecek alanlar gezilip görüldü. Son olarak Turup Projesinin hızlanması hakkında sürecin bir an önce başlatılmasını sağlamak adına görüşmeler yapılarak Araklı'daki yapılan ve yapılacak olan projelerin notları alındı.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi konuyla ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada; ''Araklımızı her anlamda büyütmeye ve geliştirmeye devam edeceğiz. Güçlü hükümetimizle ve Araklımızın her daim yanında olan İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu'nun destekleriyle tüm projelerimizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Araklı'da güzel çalışmalarımız var. Vatandaşlarımıza daha iyi yaşanabilir bir kent kazandırma çabasındayız. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canını ortaya koyan vatandaşlarımıza ne kadar hizmet etsek azdır. Tüm uğraşlarımız, gayretlerimiz ve gayemiz vatandaşlarımıza hizmetkar olmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle projelerin gidişatının hızlanması hususunda desteklerini esirgemeyen Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak’a ve ekibine teşekkür ederim" dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI...

Haberi Oku