Güncel:
BÜYÜKŞEHİRİN RAMAZAN ETKİNLİKLERİ İLGİYLE TAKİP EDİLİYOR...
 Trabzon Büyükşehir Belediyesinin geleneksel olarak düzenlediği Ramazan etkinlikleri, vatandaşların yoğun ilgi ve katılımlarıyla devam ediyor.

Büyükşehir belediyesinin İpek Yolu Fuar Alanı’ndaki Ramazan etkinliklerin ikinci günü, iftar saatine dakikalar kala gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası yenilen iftar yemeğinin ardından şerbetçi, yüz boyama ve palyaço gösterileriyle devam etti.

Etkinliklere yetişkinler kadar ilgi gösteren çocuklar yüz boyama oyununda palyaçolarla doyasıya eğlenirken, gecede sahnelenen Kavuklu ile Pişekâr tiyatro oyunu, ses sanatçısı Emre Bayraktar’ın tasavvuf musikisi konseri ve Mesnevi’den Hikâyeler tüm katılımcılara keyifli bir Ramazan akşamı geçirdi.

Tüm hemşehrilerini, büyükşehir belediyesinin Ramazan etkinliklerinde Ramazan’ı doya doya yaşamaya davet eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Bilindiği üzere İpekyolu Fuar Alanı’nda her akşam iftar organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Hemşehrilerimizi ve türlü vesilelerle şehrimize gelen misafirlerimizi hem oruçlarını açmak hem de sonrasındaki programları takip etmek üzere etkinlik alanımıza bekliyoruz” dedi.

Ramazan etkinlikleri alanında çocuklar için Ramazan Sokağı Oyun Alanı kurduklarını da anımsatan Başkan Zorluoğlu, “Hemşehrilerimizin Ramazan’ı huzur, birlik ve beraberlik içerisinde geçirmesi için tüm detayları düşünüp bu doğrultuda hareket etmeye çalışıyoruz. Bu anlamda çocuklarımız için ücretsiz çocuk oyun alanı, ibadetlerini gerçekleştirmek isteyen hemşehrilerimiz için ise mescidimizi hizmete aldık. Alanda temizlik, tertip ve düzene de özel önem gösteriyoruz. Etkinliklerdeki programlarımızın hiçbiri sıradan eğlence programı değildir. Anadolu’da yüzyıllardır süre gelen Ramazan akşamı geleneklerinden yola çıkarak eski Ramazanlar yaşatılmaya çalışılmaktadır” diye konuştu.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Ali FAİZ: Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın...

Haberi Oku