Güncel:
Çaykur sezona hazır. Çay kampanyasıyla ilgili sıkıntı yok.
 AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı Rize’deki virüs yayılımının il dışı kaynaklı olduğunu belirterek, Türkiye genelindeki illere bakıldığında nüfusa oranla Rize’de vaka sayısının yüksek olduğunu ifade etti.

“1021 vatandaşımıza test yapıldı, 112 vatandaşımızın testi pozitif çıktı”

Milletvekili Avcı Rize’de 4 Nisan itibariyle 1021 kişiye Kovid-19 testinin yapıldığını belirterek, “Rize’de 4 Nisan itibariyle 1021 vatandaşımıza test yapıldığını biliyoruz. 112 vatandaşımızın testi pozitif çıktı. Günlük 150-200 civarında test yapabiliyoruz. Rize kendi bölgesinde test kitini ilk kullanan illerden bir tanesi. Hatta kendi civar illerimizden testlerin bir bölümü bize geliyor. Bu anlamda gerekli sağlık alt yapısını ilk kuran illerden bir tanesiyiz.” dedi.

“Virüsün Özellikle il dışından, İstanbul’dan kaynaklı olduğunu görüyoruz”

Rize’de görülen Kovid-19 vaklarının il dışı kaynaklı olduğunu ifade eden Milletvekili Avcı, “Özellikle il dışından, İstanbul’dan kaynaklı olduğunu görüyoruz. Bu çok büyük bir problem bizim açımızdan. Defalarca uyarılar yapıldı. Ama maalesef İstanbul’dan gelen vatandaşlarımızın önce kendi etraflarında daha sonra da civarlarında oluşan temaslar nedeniyle başka insanlara bu virüsü bulaştırdıklarını görüyoruz. Çok olmamakla beraber yurt dışından gelen birkaç vaka var.” diye konuştu.

“İl dışından gelip, gezip dolaşan vatandaşlarımızı şikâyet edin”

Milletvekili Avcı özellikle il dışından gelen vatandaşların 14 gün kuralına uyması gerektiğini belirterek, “Burada uyulması gereken kurallar açık. Özellikle il dışından gelen vatandaşlarımızın 14 gün kuralına uyması ve evlerinden dışarı kesinlikle çıkmadan kendilerini izole etmeleri gerekmektedir. Bu kuralı ihlal edenlere ciddi cezai yaptırımlar uygulandı uygulanmaya da devam ediyor. Köylerimizde ve mahallerimizde olan vatandaşlarımıza sesleniyorum; köylerinize ve mahallelerinize il dışından gelip de hiçbir şey olmamış gibi gezip dolaşan vatandaşlarımızı şikâyet edin. Hiç kimsenin etrafındaki insanların hayatlarıyla oynamaya hakkı yok.” dedi.

Sağlık çalışanları için alınan tedbirler

Sağlık personelleriyle ilgili yapılan çalışmalara değinen Milletvekili Avcı, “Ne yazık ki 122 vakanın içinde 25 sağlık çalışanımız var. Bütün sağlık personelimizle ilgili ciddi bir çalışma yaptık ve öğretmen evi, yurtlar ve misafirhanelerin şu anda tahsis edilmesi gerçekleştirildi. Sağlık çalışanlarımız çok önemli bir mücadele veriyor. Herkesin hastaneden kaçtığı bir dönemde sağlık personellerimiz şu anda vatandaşlarımızın hayatta kalabilmesi için çalışıyor. Allah kendilerinden razı olsun. Bu süreci onların aldığı bu yükle beraber atlatacağız. Onlar için de şu anda gerekli misafirhane olanakları sağlandı. Ailelerinin yanında çok fazla olmamaları gerekiyor, bu çok büyük bir fedakârlık. Olur ki bir virüs kapma ihtimaline karşı kendi yakınlarına bulaştırmamaları için böyle bir izolasyon kararı alındı.” ifadelerini kullandı

“Herhangi bir sıkıntıda olacağımız durum söz konusu değil.”

İl genelindeki yatak ve yoğun bakım kapasiteleri hakkında bilgi veren Milletvekili Avcı, “İl genelinde 1073 yatağımız var. Toplam 94 yoğun bakım ünitemiz var. Şu an doluluk oranlarımız çok yüksek değil. Yoğun bakım yatağı itibariyle de iyi bir durumdayız. Herhangi bir sıkıntıda olacağımız durum söz konusu değil. 112 hasta içinde 3 vefat eden vatandaşımız var. Allahtan rahmet diliyorum. 3 hastamız yoğun bakımda, 67 hastamızın durumu gayet iyi, 25 hastamızın durumda orta düzeyde seyrediyor.” dedi.

“Bu işin çok acelesi yok. Biz bunu 2. sürgünde de yapabiliriz”

Çayda gübrelemenin ertelenebileceğini hatırlatan Milletvekili Avcı, “Çay dolayısıyla şehir dışındaki hemşerilerimizin Rize’ye akın ettiğini görüyoruz. Büyük şehirlerde alınan giriş çıkış yasağı bu akını durduracaktır. Ama bundan önce gelen vatandaşlarımız son derece hassas davranmalılar.  Gübrelemeyi mümkün olduğunca ertelememiz lazım. Bu işin çok acelesi yok. Biz bunu 2. sürgünde de yapabiliriz. Verimde de herhangi bir sorun yaşamayız.” diye konuştu. 

“Çayla ilgili herhangi bir problem gözükmüyor”

Kovid-19 salgını dolayısıyla Çaykur’un kampanyada çay almayacağı söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Milletvekili Avcı, “Hastalığın seyri böyle devam ettiği sürece yani çok daha büyük bir felaketle karşılaşmadığımız sürece çok iyi bir çay sezonu bizi bekliyor diyebilirim. Çaykur bütün planını programını şu anda yapmış durumda. Çayla ilgili herhangi bir problem gözükmüyor. İşçilerin alınmasıyla ilgili hiçbir problem gözükmüyor. Çaykur sezona hazırdır. Sürgünle ilgili öngörülerimiz çok pozitif. Vatandaşımız mağdur olmadan iyi bir çay sezonu geçireceğimizi öngörüyoruz.” dedi

Milletvekili Avcı süreç içerisinde Türkiye’de ilk kez Rize’de yürürlüğe giren uygulamaların olduğunu belirterek, “Şehir girişlerindeki sağlık uygulamasını ilk Rize başlattı. Bu son derece önemliydi. Özellikle ateşi yüksek olanlar sağlık kuruluşlarına yönlendirildi. Bu konu hem Rize’ye giriş çıkışı zorlaştırdı hem de özellikle sağlıksız olma ihtimali yüksek olan vatandaşlarımız sağlık kuruluşlarına yönlendirilmiş oldu. İlk karantina uygulaması Rize’de yapıldı. Sahil şeridini kapatılması önemliydi. Sarp sınır kapısından sadece belli araçların geçebilmesine yönelik izin çıkarıldı. Sadece ticari araçlar geçebilecek.” diye konuştu.





Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hüseyin Azizoğlu, “Vatandaşın dost elini...

Haberi Oku