Güncel:
Celil Hekimoğlu: Aday olmam için çok büyük bir baskı var...
Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun 7-8 Nisan tarihleri arasında kongre kararı almasının ardından, yeni iddialar gündeme gelmeye başladı. Muhtemel adaylar belli olurken Celil Hekimoğlu da suskunluğunu bozdu.

Hekimoğlu'nun açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde:

"Aday olmam için çok büyük bir baskı var"

"Bugünden beri sürekli telefon mesajı yağıyor. Aday olmam için çok büyük bir baskı var. Fakat şöyle bir gerçek var; yani önce aday olmak, kazanmak önemli değil bence katkı sağlamak önemli geçen girdiğimiz seçimde de Trabzonspor taraftarlarına doğru motivasyon yapmış kulübün gerçeklerini söylemiştik, kulübün ekonomisinin iyi olmadığını, en az 3-4 yıl fedakarlık yaparak bu kulübü ayağa kaldırabileceiğimizi söylemiştik. Ama şu anki borç dahada ağırlaştı. O zamanki borç 400-500 milyon borcu vardı kulübün bugün ise 1 milyar tl 'nin üzerine çıkan bir borç var."

"Çok ağır bir tablo var. Gelirlerin üçte ikisi faizlere gidiyor"

"Kulübün gelirlerinin üçte ikisi faizlere gitmeye başlamış. Çok büyük bir problem yığını var. Bu işe girdiğiniz zaman bunu çözmeniz lazım önemli olan Trabzonspor'a katkı sağlamak baktığınız zaman önümüzde çok ağır bir tablo var ve bu tablonun altından kalkmak hiç kolay değil. Bizim kimseyi kandıracak halimiz yok. Çalışıyoruz arkadaşlarımızla ama hiç kolay değil. İyice bir tabloyu incelemek lazım olaya tamamen ekonomik odaklanmış durumdayız.

Diğer taraf bir şekilde halledilebilir, sportif faaliyetlerle belli bir yere gelinebilir. Artık taraftarlar çok bilinçlendi. Artık geçmişteki uçuk teklifleri beklemiyorlar. Hani 50. yılda şampiyonluk şeyi bitti. O noktaya gelindi ama bu ekonomi nasıl yürütülebilir hiç kolay değil bakacağız hemen bugün varım yokum diyemem."

"Kendimi buna hazır hissetmezsem girmem"

Şimdi çok ciddi maddi bir desteğe ihtiyaç var. Bunların sözde kalmaması lazım onlara çalışmak lazım o kadar büyük rakamlar var ki öyle ufak tefek rakamlar değil Bugün 50 milyon 100 milyon tl'nin Trabzonspor'da gideceği gün sayısı 1-2 gün 1 hafta sonra yine para lazım o kadar ağır bir tablo o yüzden destek sözde kalmamalı ama hiç bir şekilde hayalci değiliz. Çalışmak lazım gerçekten kendimi buna hazır hissetmezsem girmem."

"Milan'ın altyapısı gibi olduk"

"Çok ciddi borçlandı çok ciddi paralar verildi Milan'ın alt yapısı gibi olduk. İbrahim bey Milan'dan Constant'ı aldı şimdiki Muharrem bey döneminde de yine Milan'dan Sosa ve Kucka alındı. Trabzonspor Milan'dan topçu almamalı bence ve çok yüksek bedellerle alındı. 5 milyon euro Kucka, 6 milyon euro Sosa, 5 milyon euro zamanında Constant yani Trabzonspor bu parayı veremez. Trabzonspor'un böyle bir geliri yok. Geliri kadar harcaması lazım.

Geliri kadar harcamazsa bu durumlara düşersin. Beşiktaş toplam 10 milyon euro bonservis bedeli veriyor Trabzonspor 50 milyon euro veriyor ki onların geliri bizden 5 kat fazla. Burada hesap kitap yapılmamış. Sadece günlük başarıya bakılarak yönetilmiş. Sorun bu böyle olacağı belliydi."

"Çok ciddi desteğe ihtiyacımız var ve bu sözde değil ve gerçekten özde desteğe ihtiyaç var. Yoksa ben bunun altından tek başıma kalkamam Celil Hekimoğlu'nun ne de başkasının altından kalkacağı rakamlar yok. Çok ciddi sıkıntılar var Maceracı olmaya gerek yok Ben Trabzon'da yaşayan bir insanım Bizim için Trabzon cehenneme döner. O yüzden hesabı iyi yapmamız lazım. Eğer camia bize gereken desteği verirse seve seve yaparım ve çokta iyi yaparım."

"Gerekli destek geldiği taktirde memnuniyetle aday olurum"

"Ben bütün camiaya sesleniyorum: Artık Trabzonspor'un kaybedecek zamanı yok. Çok kritik bir köşeye girmiş durumda bir kere bu dönem hata yapma şansı yok, gerçi geçen senede öyleydi ama artık biraz daha sorumluluk çok arttı. Bir tane Trabzonspor'umuz var bunu kollamamız, korumamız lazım. Dediğim gibi iyi niyetle artık hep beraber bu işe girmemiz lazım ve maddi boyutta da hep birlikte fedakarlık yapmamız lazım. Her şeyde gelecek yönetim çok ciddi feda, vefa aklınıza ne geliyorsa yapması lazım. Tüm camianın elini taşın altına koyması lazım ekonomik anlamda buradan camiadan destek istiyorum. Önce o şartları sağlamak lazım. Gerekli destek geldiği taktirde memnuniyetle aday olurum. "



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BAŞKENT’TE TRABZON RÜZGARI

Haberi Oku