Güncel:
Celil Hekimoğlu'ndan Kongre Yorumu...

 Trabzonspor'da Muharrem Usta'nın başkan seçildiği kongrede seçimi az bir farkla kaybeden Celil Hekimoğlu, Fanatik Gazetesi'nden Serhat Demirtaş'ın sorularını cevaplandırdı. Yapıcı tavrı ile dikkat çeken Hekimoğlu, "Takım iyi bir hava yakalamışken, şehir havaya girmişken ve 50. yılımız geliyorken böyle kongre olsa bile ben aday olmam." dedi.


 - Nasıl buluyorsunuz mevcut durumu?

C.H.: Takımın özellikle ikinci yarıdaki form durumunu, futbol heyecanını çok iyi buluyorum. Şehir gerçekten de havaya girdi. Bu herkes gibi Trabzon’da yaşayan biri olarak beni de heyecanlandırıyor.

- Avni Aker’den sonra yeni stat aynı heyecanı verdi mi sizce?

C.H.: Yani beklentilerin bile üzerinde bir atmosfer oluştu. Takımın sonuçlarına büyük etki ettiğini düşünüyorum. Trabzonspor’un o eski iç sahadaki baskı durumu geri döndü.

- Sportif olarak çıkışı neye bağlıyorsunuz?

C.H.: Futbolcuların sadece işine konsantre olmasının büyük rolü var. Daha önce daha iyi kadrolar da kuruldu ama hep bir para sorunu vardı. Güvensiz ve belirsiz ortamlar futbolcu için çok sıkıntılı. Şimdi yönetim ödemeler konusunda çok hassas ve bu da önce ruh haline sonra da mücadeleye yansıyor.

- Kongre konuşuluyor çok yüksek sesle olmasa da... Ne dersiniz?

C.H.: Yani takım iyi bir hava yakalamışken, şehir havaya girmişken ve 50. yılımız geliyorken böyle kongre olsa bile ben aday olmam. Tabii ki Sayın Muharrem Usta, seçimde telaşlı bir yönetim listesi yapmış, şimdi de değiştirmek, yeni bir ekiple yola devam etmek isteyebilir. Doğaldır. Ancak ben yönetimin görev süresini doldurması gerektiğini düşünüyorum. O yüzden de sonuna kadar bu havanın korunmasına destek olacağım.

Nasıl bir transfer politikası

Yerlide...

Olcay Şahan ölçü ve örnek olmalı. Başkaları gibi, oflayıp poflamayan, “Burada ne işim vardı?” demeden, önce işine, sonra Trabzonspor’un hedeflerine saygı duyan oyuncular seçilmeli. Trabzon’a sahil kasabasında emeklilik hayalleriyle gelmemeli alınacak oyuncular. Yerlinin orta yaş üstünde Olcay’dır çıta yani. Yerlinin genci de Okay gibi olmalı. Trabzonspor’da gelişen, burada büyüyen, burada yükselen bir yıldız olacağına inanmalı. Kısa yoldan çok para için gelmemeli özetle yerlinin genci de.

Yabancıda...

Durica, Mas, Pereira ölçü ve örnek olmalı. Hem kariyerli hem de kendini ilk kez ispat edecek bir gençmiş gibi profesyonel, oyuna ve karşısına çıktığı taraftara saygılı olmalı. Türkiye ve Trabzonspor’u, Çin ve Arap diyarı öncesinde son durak olarak görmemeli. Altyapıda ise ölçü ve örnek çok net; Yusuf Yazıcı. Parayı değil, önce oynamayı, parlamayı hedeflemeli. Saha içinde öyle savaşmalı ki, bu savaşın sadece kendi varlığı için değil, arkasından gelecek arkadaşlarına da yol açacağını bilmeli. Yani misyonunun daha önce bunu başaramamış arkadaşları gibi sadece Trabzonspor’da kadroya girmek olmadığını idrak etmeli.

Başkan Muharrem Usta’nın da, teknik direktör Ersun Yanal’ın da söylediği ve korumak için üzerine titredikleri bu havanın çok değer verilen 50. yılda korunmasının başkaca yolu yok gibi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI...

Haberi Oku