Güncel:
Dere yataklarını imara açmanın, çarpık, plansız yapılaşmanın acı sonucu...
Giresun'da yaşanan sel felaketi sonrası gelen fotoğraflar, dere yataklarını imara açmanın, çarpık, plansız yapılaşmanın acı sonuçlarını ortaya koydu...

Araçlar yollarda sürüklendi, istinat duvarları çöktü. 2’si asker 6 kişi öldü, sel sularına kapılan 10 kişi aranıyor.

Kenti yıkıp geçen sel sularının ortaya çıkardığı görüntü, dere yataklarını imara açmanın, çarpık ve plansız yapılaşmanın acı sonuçlarını ortaya koydu...

BAKAN PAKDEMİRLİ: TAŞKINLARI ÖNLEMEK MÜMKÜN DEĞİL!

Selin meydana geldiği bölgede arama kurtarma çalışmalarını takip eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sel felaketi sonrası son durumu açıklarken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise Karadeniz’deki taşkınların önlenmesinin mümkün olmadığını söyledi.

MUHARREM İNCE'DEN DİKKAT ÇEKEN 'GİRESUN' TEPKİSİ

CHP’den ayrılıp parti kuracağı iddia edilen Muharrem İnce de, Giresun'da meydana gelen sel ile ilgili yaptığı paylaşımda çarpık yapılaşmaya dikkat çekerek; "Doğa’ya kafa tutmanın, dere yataklarını imara açmanın, çarpık, plansız yapılaşmanın acı sonuçlarını yaşıyoruz. #Giresun’da şehit olan askerimize, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ TIĞLI: "KAYIPLAR DEVLET TARAFINDAN ÖDENMELİ"

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı ise tüm maddi kayıpların devlet tarafından ödenmesi gerektiğini belirterek; "Tüm maddi kayıplar devlet tarafından ödenerek zararların kısmen de olsa sonuçları hafifletilmeli ve vatandaşın tüm borçları ertelenmelidir" diye konuştu.

CHP'li Tığlı şunları söyledi:

AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

"Şehirde büyük acılar yaşanmaktadır. Halk çaresizdir. Devlet bir an önce Giresun'u afet bölgesi ilan etmeli; halkımızın sağlık, barınma, yiyecek ve diğer tüm ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olmalıdır. Sağlık hizmetlerinden ücret talep edilmemelidir. Şanlı ordumuz ve tüm kamu görevlileri o bölgenin ihtiyaçlarının karşılanması için görevlendirilmeli, tüm maddi kayıplar devlet tarafından ödenerek zararların kısmen de olsa sonuçları hafifletilmeli ve vatandaşın tüm borçları ertelenmelidir."



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku