Güncel:
DOĞU KARADENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİNDEN AFRİKA AÇILIMI

 Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği tarafından Bölge iş adamlarından oluşan heyetle birlikte 16-21 Şubat 2020 tarihleri arasında SENEGAL’e ticaret heyeti programı düzenlenecek. İnşaat ve yapı malzemeleri sektöründe Bölge iş adamlarından oluşan 17 kişilik heyetle birlikte Senegal’in başkenti Dakar’a gidecek DKİB heyeti, Senegal ve hinterlandı Bölge ülkelerden gelecek Afrikalı iş adamları ile ikili iş görüşmelerinde bulunacak ve pazarı inceleyerek, ihracat imkanlarını araştıracak.

Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi ve Beşikdüzü organize sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmalar yanında, Trabzon ili ve Rize ilinde faaliyet gösteren firmaların katılım sağlayacağı program, Ticaret Bakanlığı destekleriyle Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği tarafından düzenlenecek.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan heyet başkanı ve DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi GÜRDOĞAN; DKİB olarak Bölgemiz ihracatının arttırılması ve Bölge iş adamlarımızın/ihracatçılarımızın alternatif pazarlara açılım sağlamaları açısından yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında, 2020 yılında ihracatçılarımızın mevcut geleneksel pazarlar dışında alternatif pazarlara açılmaları konusunda çalışma yürüteceklerini ifade ederek, ilk etapta Şubat ayında DKİB organizasyonunda Senegal’e yönelik ticaret heyeti düzenleyeceklerini belirtti.

DKİB Başkan Yrd. GÜRDOĞAN; Batı Afrika’nın en gözde pazarı olan ve bir Liman Ülkesi olan Senegal’in Batı Afrika Bölgesine açılan bir merkez işlevi gördüğü ve hızla gelişen ekonomisi ile inşaat ve altyapı alanında çok önemli yatırımların yapıldığı bir ülke olmasından dolayı, Doğu Karadeniz Bölgesi iş adamalarının bu pazarda rahatlıkla iş yapacaklarına ve ihracat bağlantıları kuracaklarına inandıklarını belirtti.

Ayrıca, Senegal’in başkenti Dakar Limanına Ülkemizden ve Trabzon ilimizden de konteyner taşımacılığı imkanının olmasının ihracat şansımızı çok daha arttırdığına vurgu yapan GÜRDOĞAN, son yıllarda Afrika pazarının çok hızlı bir yükseliş göstermesi ve gelişmiş Ülke pazarlarında yaşanan durgunluk nedeniyle, Bölge ihracatçılarımızın Afrika pazarını değerlendirmeleri gerektiğini ifade ederek, yapılacak program kapsamında ihracatçıların Senegal’de iş bağlantıları kuracaklarından ümitli olduklarını belirtti.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku