Güncel:
Efsane Başkan geri geliyor...
 Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde 25 yıl belediye başkanlığı yapan Mehmet Turan yine iddialı geliyor. İyi Parti ve CHP ittifakıyla aday gösterilen efsane başkan, Çarşıbaşı’na sayısız hizmet yaptıklarını ama artık ne yapabilirizi düşündüklerini söyledi. Yapacakları çok işleri olduğunu belirten Turan, “Köy yollarını tamamlayarak yayla turizmini ilçemize getireceğiz” dedi.

ÇARŞIBAŞI’NI İLÇE YAPTIM

Çarşıbaşı’nda 25 yıl belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Turan, “Halktan gelen yoğun talep üzerine tekrar aday oldum. Çarşıbaşı’nı ben ilçe yaptım. İlçe yapmakla işimiz bitmedi. Altyapısı sıfır olan bir ilçeyi altyapıya kavuşturdum. Yaptığımız arıtma sistemiyle Trabzon’un en temiz kıyı şeridini oluşturduk. Yaptığımız sistemle denizimiz mavi bayrak alacak konuma gelmiştir” diye konuştu.

ESERLERİMİZ VAR

İlçenin her yerinde eserleri bulunduğunu ifade eden Turan, “Dönemimizde Çarşıbaşı'na 3 plaj kazandırdık. Yeni dönemde de yeni plajlar kazandırmaya devam edeceğiz. Çarşıbaşı’na 2 okul kazandırdım. Bu okulların arazilerinden birini kendim bağışladım, diğerini de kendim satın alarak yaptırdım. 3 caminin yapımını iş adamlarımızla birlikte tamamladık” şeklinde konuştu.

KEŞANI TANITTIK

Çarşıbaşı’na vermiş oldukları hizmetlerin bugün hala önemini koruduğunu kaydeden Turan, “Madde 18 uygulamaları yaparak pazar yerini büyüttük. Bu sayede Çarşıbaşı güzel bir pazar yeri kazandı. İlçemizde keşanın çok eski bir tarihi var. Fakat keşan tezgahları 3’e kadar düşmüştü. Biz yaptığımız çalışmalar ve festivallerle tanıtımını sağladık. Şu anda keşan tezgahlarında yaklaşık 250 kişi çalışıyor. Çarşıbaşı’nda bu şekilde önemli bir iş sahası açtık” ifadelerini kullandı.

SU SORUNU ÇÖZDÜK

Göreve geldiği 84 yılında limanın yüzde 20’sinin tamamlandığını kaydeden Turan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İlk yılımda limanı tamamladık. Çarşıbaşı’nın tüm mahallelerinde su sorunu vardı. Bu sorunu da kısa sürede çözerek susuz bir ev bırakmadık. 300 kilometreye kadar eksik olan yolları tamamladık.

ÖRTÜLÜ ÖDENEKLE KÖPRÜ

Sağlık ocağı, öğretmen evi, Tarım Kredi Kooperatifi ve futbol sahasının istimlakı ve yapımını sağladık. Ayrıca ilçenin bazı caddelerinin istimlak edilerek açılmasını sağladık. 90 yılında yıkılan çok büyük maliyetli köprünün yeniden yapımını ilk defa başbakanlığın örtülü ödeneğinden alarak yaptık. Bu, ilçemiz için çok önemliydi.

YOLLAR EKSİK KALDI

Yaptığımız hizmetlerin sayısı hayli fazla. Ama bundan sonra ne yapabilirizi düşünüyoruz. Yapacağımız çok iş var. Trabzon’un bütün ilçelerinde mahalle yolları büyük oranda halledilirken Çarşıbaşı’nda yüzde 40’larda kaldı. Yol bakımından en geride kalmış ilçelerden biri konumundayız.

FESTİVALLER CANLANACAK

Bir grup yolumuz var. Bu grup yolu olmazsa olmazlarımızdan. Bu yol yapıldığı takdirde yayla turizmi de gelişecek ve ilçemizde hareketlilik olacak. Ben görevi bıraktığım 10 yıldan beri keşan festivalimiz yapılmıyor. Yayla şenliklerimiz eski görkeminden uzak. Göreve geldiğimizde bu festivallerimizi tekrar canlandıracağız. Çarşıbaşı’nın keşanını da daha tanınır hale getirerek ekonomik boyutunu artıracağız.

ESNAFIN SORUNLARI GİDERİLECEK

İlçe merkezimize bir otogar ve balıkhane de kazandıracağız. Küçük sanayi sitesi ihtiyacımızı da gerekli kamulaştırmaları yaparak yapımına başlayacağız. Avni Akkan Caddesi’nde esnafın mağduriyetini göz önüne alarak trafiği gidişli gelişli yapacağız. Esnafımızın sıkıntılarını dikkate alarak düzenlemeler yapacağız. Sahildeki Muallim Ali Osman Turan Caddesi’ni de gidişli gelişli olarak düzenleyeceğiz.

SAHİL DÜZENLENECEK

Sahil bandını tamamen düzenleyeceğiz. Açık ve kapalı düğün salonu yaparak hizmete sokacağız. Düğün salonumuzdan ekonomik sıkıntılı vatandaşlarımız ücretsiz yararlanacak. Sahilimizde restoranlar ve sosyal donatı alanları yer alacak. Fenerköy’den Kaleköy’e kadar bunları planlandırıp yapımına başlayacağız.

KENTSEL DÖNÜŞÜM TALEBİ

Kentsel dönüşüm projesini gözden geçirerek ilgili bakanlıklarla görüşeceğim. Yapılacaksa hızlandırılmasını, yapılmayacaksa kaldırılmasını talep edeceğim. İlçemize modern bir çocuk parkı da kazandıracağız. Sahilimizde bisiklet yolu olacak. Kafeler açarak sahilimizi canlandıracağız.

KADINLARA REYON

Kadınlarımızın köyden getirdikleri ürünleri pazarlayabilecekleri reyonlar oluşturacağız. Sahil bandında oluşturacağımız bu reyonlarda kadınlarımız kendi ürettikleri yöresel ürünleri kendileri satarak ekonomik kazanç sağlayabilecekler. Pazar yerinde düzenlemeye gideceğiz. İlçemizdeki tuvaletler de ücretsiz olacak.

YAYLA TURİZMİ İÇİN…

Yayla turizmine önem vereceğiz. Çarşıbaşı hem yaylalarıyla hem de sahiliyle turizm potansiyeli taşıyan bir ilçe. Mahalle yollarımızın yapımını tamamlayarak yaylalarımıza yatırım çekeceğiz. Bugünün şartlarında en güzel tesislerin kazandırılması için gereken altyapıyı oluşturacağız. Yol olmadan yaylaya yatırım yapılamıyor. 

BÜYÜKLİMAN'A ÖNEMLİ HİZMET

Göreve geldiğimde Trabzon’da Köy Hizmetleri'nde 10 adet dozer varken Almanya’dan topladığım 10 adet greyder, 11 adet kepçeyle en güçlü belediye parkını oluşturdum. Biz bu makine parkımızla Akçaabat, Vakfıkebir ve Beşikdüzü’ne de destek oluyorduk. Büyükliman havzasının içme suyu hattını da projelendirerek büyük bir ihtiyacı da çözdüm dedi.





Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku