Güncel:
Ergenekon davasının gerekçeli kararı tamamlandı
 Daha önce verilen beraat, görevsizlik ve düşme kararları sonrasında 235 sanık yönünden devam eden ve farklı suçlardan 203 sanık hakkında beraat, haklarındaki hükmün açıklanması geri bırakılan 9 kişi dahil 29 sanığa çeşitli oranlarda hapis cezası, 2 sanık hakkında düşme ve bir sanık hakkında da ayırma kararı verilen Ergenekon davasının gerekçeli kararının yazım işlemi tamamlandı.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce hazırlanan ve taraflara dağıtımı yapılan 739 sayfalık gerekçeli kararda, sanık ve müşteki isimleri, sevk maddeleri, mütalaa özeti, gerekçe ve sanık yönünden tek tek değerlendirme ve kısa karar yer alıyor.

Gerekçeli kararda, mahkemece Ergenekon sorusturma ve kovusturmalarında görev yapan kolluk gorevlileri, savcı ve hakimlerin Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) silahlı teror orgutu uyesi oldukları gerekçesiyle yapılan sorusturma ve kovusturma örnekleri incelenerek bu dosyalarda gorev yapanların yaptıkları islemlere supheyle yaklasılmasına iliskin orneklerin toplandığı ve bu olguların var kabul edildiği belirtildi.

FETÖ'nün toplumda kabul görebilecek ve destek bulabilecek bazı yanlısların yasandıgını iddia ettigi alanlara el atarak gercegi aydınlatmak, sucluları yakalayıp cezalandırmak, toplum vicdanını tatmin etmek adına girdigi izlenimi vererek kamuoyu destegi sagladığı anlatılan gerekçeli kararda, örgütün bu sorusturma ve kovusturmalarla eledigi kisiler yerine kendi uyelerini ve etki alanındaki kisileri yerlestirerek zemin kazandığı kaydedildi.




Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI...

Haberi Oku