Güncel:
Erşat Salihi'nin istifası Türk dünyasında tartışma yarattı.

 Irak’ta son dönemde yaşanan gelişmeler, Türk milliyetçileri tarafından yakından takip ediliyor.


Irak’taki Türkmenlerin çatısı altında buluştuğu Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşat Salihi’nin görevinden istifa ettirilmesi, Türk dünyasında tartışmaya neden oldu.

Irak’ta Türkmenler arasındaki mezhepsel ayrılıkları yok etme yönünde siyaset izleyen ve birliğin güçlenmesine katkı sunan Salihi, Irak Parlamentosu’nda da önemli bir noktaya ulaşmıştı.

MHP’ye yakınlığıyla tanınan Salihi’nin istifasına yönelik talebin Ankara’dan, hükümet yetkililerinden gittiği ileri sürüldü.

Türkiye Gazetesi ise dün konuyla ilgili yayımladığı haberinde, Erşat Salihi’nin görevini yardımcısı Hasan Turan'a devrettiği ve iki ismin de Ankara’da olduğu belirtildi.

YÖNETİM BELİRLENDİ

ITC Yürütme Kurulu'nun Kerkük'te gerçekleştirdiği toplantıda alınan kararla partinin yeni yönetimi açıklandı.

Buna göre, 2011 yılından itibaren Erşat Salihi'nin yürüttüğü ITC Başkanlığına, Başkan Yardımcısı Hasan Turan getirildi.


MHP eski Iğdır Milletvekili ve Türk milliyetçilerinin önemli isimlerinden Dr. Sinan Oğan, Salihi’nin görevden alınmasına tepki gösterdi. Oğan, şunları kaydetti:

“Irak Türkmen Cephesi'nin Lideri, Türk Milliyetçisi Erşat Salihi görevden alınmak isteniyor. Bunu kim istiyor, neden istiyor? Cumhur ittifakı Türk milliyetçisi birisini istemiyor mu? Herkes durumunu, tarafını artık net bir şekilde ortaya koymalıdır...!”dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI...

Haberi Oku