Güncel:
Etiyopya - Trabzon Yatırım Köprüsü
Trabzonlu işadamlarının Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti'ndeki avantajlı yatırım imkânlarından yararlanmaları için çağrı yapıldı.

Etiyopya'nın Ankara Büyükelçiliği Turizm ve Yatırım Ataşesi Abdela Guttamo Nuri, Trabzon-Arsin Organize Sanayi Bölgesi ( Arsin OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi ve üyeleri ziyaret ederek, ülkesindeki yatırım imkanlarını ve bunlara devletin tanıdığı teşvikleri anlattı.

Ataşe Abdela Guttamo Nuri işadamlarına yaptığı sunumda, Etiyopya devletinin yabancı yatırımcıya büyük destekler verip ve kolaylıklar sağladığına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Devletimiz yabancı yatırımcıya  ciddi  destekler sağlıyor. Hem vergi de, hem de yatırımlarda büyük avantajlar var. Özellikle enerji konusunda teşviklerimiz ileri düzeydedir. Bunun dışında Türk yatırımcılarla gıda, deri, inşaat konularında da çalışabiliriz."

Trabzon Arsin OSB Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi de, "Türk müteşebbislerin dünyanın dört bir yanında yatırımları bulunmaktadır. Biz Trabzonlu işadamları olarak yapılan bu daveti önemsiyoruz. Yakında bir grup müteşebbis ile birlikte Etiyopya'ya gitmeyi planlıyoruz. İmkanları ve fırsatları yerinde görerek daha sağlıklı kararlar verebiliriz. İki ülke arasında yatırım köprüsü kurmakta büyük yarar var" dedi.

Etiyopya Turizm ve Yatırım Ataşesi Nuri, daha sonra  Arsin OSB'deki tesislerden Ferrero Fındık, Mekap Ayakkabıcılık ve Ofçay'ı gezerek ilgililerden bilgi aldı.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku