Güncel:
EXİMBANK PANDEMİ DÖNEMİNDE İHRACATÇIYA NEFES OLDU

 DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ İHRACATÇILARINA EN BÜYÜK DESTEĞİ VEREN EXİMBANK'A İHRACATÇI ŞÜKRANLARINI SUNUYOR


Eximbank, Covid-19 pandemisinin yol açtığı olumsuz ortam nedeniyle finansmana erişimde büyük sorun yaşayan ihracatçımıza büyük destek vererek nefes almasını sağlamış oldu. İhracatçıya kredi ve sigorta programları uygulama misyonu bulunan ve Ticaret Bakanlığımıza bağlı bir kamu bankamız olan Türk Eximbank 2020 yılında Doğu Karadeniz Bölgemiz ihracatçılarına 271 Milyon USD tutarında nakit kredi kullandırmış ve 158,6 Milyon USD tutarında da sigorta programı desteği sağlamıştı.

2021 yılının ilk yarısında ise aynı şekilde Doğu Karadeniz Bölgemiz ihracatçılarına 83 Milyon USD tutarında nakit kredi ve 85,5 Milyon USD tutarında da sigorta programı desteği sağlamış olup, İhracatçımıza en uygun faiz oranı ve şartlarda bu değerli desteği sağlayan Türk Eximbank'a; Doğu Karadeniz Bölgesi ihracatçıları adına şükranlarımızı sunuyoruz. Birçok bankanın bu dönemde gereksiz engellemelerle, çekin yazıldı, ödenmeyen senetlerin var, kredi kartı borcun var gibi sudan bahanelerle ihracatçının kredi talebini geri çevirdiği veya piyasa fiyatlarının çok çok üzerinden faiz oranları ile kredi kullandırma teklifinde bulunduğu bu dönmede, Eximbank tamamen yasal, tespit edilen piyasa fiyatlarından ve en düşük faiz oranlarından ihracatçımıza kredi kullandırmış ve destek olmuştur.

Bilindiği üzere geçtiğimiz yıllarda Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği olarak yaptığımız girişimler sonucu Eximbank'ın şubesinin Trabzon'da açılışını sağlayarak, ihracatçımızın daha hızlı bir şekilde Eximbank kredilerine ulaşabilmesi sağlanmış oldu. Eximbank Trabzon Şubemiz de bu zor dönemde ihracatçımıza kullandırmış oldukları ülkemizin en uygun faiz şartlarına sahip kredileriyle ihracatçımızın nefes almasını sağlamış oldu.

Bu vesile ile ihracatçımıza can suyu veren, nefes almasını sağlayan Türk Eximbank'a bu desteklerinden dolayı müteşekkiriz ve önümüzdeki dönemde de Doğu Karadeniz Bölgemiz ihracatçılarına desteklerinin aynı şekilde devam edecek olmasının Bölge ihracatımızın gelişmesine büyük katkı sağlayacağını öngörmekteyiz.


Ahmet Hamdi GÜRDOĞAN

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku