Güncel:
GÜRCİSTAN'DAN GELECEK MEVSİMLİK İŞÇİLER İÇİN DETAYLAR BELLİ OLDU
 Tüm dünyayı etkisi altına alan Pandemi nedeniyle Türkiye ve Gürcistan arasındaki sınır kapılarından yaya geçişleri durdurulmuş, daha sonra Türkiye tarafı tek taraflı olarak geçişleri açsa da Gürcistan tarafı yasakları kaldırmamıştı.

Hopa TSO Başkanı Osman AKYÜREK Gürcistan Trabzon Başkonsolosluğu ziyareti esnasında konuyu Başkonsolos ile görüşerek sürecin hızlanması için girişimde bulunmuştu. Gürcistan hükümeti tarafından altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından mevsimlik işçilerin Türkiye’ye gelebilmeleri için yapacakları başvuru aşamaları belli oldu.

Başkan Akyürek yaptığı değerlendirmede süreç hakkında izlenmesi gereken adımları sıraladı.   

Mevsimlik işçilerin Gürcistan’dan çıkabilmeleri için;

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan bir kişi ya da firma mevzuata uygun bir şekilde notere onaylatılmış, ilgili Gürcistan vatandaşının kişisel bilgilerinin (adının, soyadının ve Gürcistan kimlik numarasının) yer aldığı, 3 aylık bir davetiyenin aslını davet ettiği Gürcistan vatandaşına gönderir.

2. Gürcistan vatandaşı davetiyenin aslını (yada taranmış) Gürcüce tercüme ettirir.

3. http://abroadworkers.moh.gov.ge (Site kısa süre içinde aktif hale gelecek)  İnternet adresinde bulunan formu davet edilen Gürcü vatandaşı doldurur ve davetiyenin Gürcüce ve Türkçe halini siteye yükler.  

4. İncelemenin sonucu başvuru formunu doldurduktan sonraki 7 takvim günü içinde başvuru sahibine bildirilir.

5.Gürcistan’dan çıkışına izin verilen mevsimlik işçilerin Türkiye ye girdiklerinde Yabancı Uyruklu Mevsimlik İşçileri (YUMI-Net) web uygulaması üzerinden çalışma muafiyeti başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku