Güncel:
HEMŞEHRİMİZ BAKAN YARDIMCISI OLDU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla beraber Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcılığına bir atama gerçekleştirildi. Bu isim Araklı Kestanelik Mahallesinden Prof. Dr. Şeref Kalaycı’ydı. Kalaycı, görevden alınan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mithat Cansız’ın yerine göreve başladı. Cansız neden görevden alındı bilemiyoruz ama Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Şeref Kalaycı’yı yakınen tanıdığı ve çalışmalarını takdir ettiği için bu göreve getirildiği belirtiliyor. Peki Bakan Yardımcılığına atanan Prof. Dr. Şeref Kalaycı kimdir?

Kalaycı 1965 Trabzon doğumlu, 
1987 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu. 1996 yılında Fairleigh Dickinson Üniversitesi/New Jersey’de İşletme dalında Yüksek Lisansını tamamladı. 2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme dalında Doktora yaptı. 1993-1997 tarihleri arasında Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Ardından Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak görev yaptı. Sonrasında ise Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi, Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesör görevlerinde bulundu.  2013 tarihinde de Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalına Profesör olarak atandı. Akademik çalışmalarının yanında, Üniversite Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü, Dekan Yardımcılığı, Fakülte Yönetim Kurulu ve Fakülte Kurulu üyelikleri ve Ana Bilim Dalı Başkanlıkları gibi idari görevlerde ve Isparta Ekonomi ve Yönetim Derneği Başkanlığı gibi sosyal görevlerde bulunmuştur. 2018 tarihinde Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünde Yönetim Kurulu Üyeliği görevine atanan Prof. Dr. Şeref Kalaycı evli ve iki çocuk babası olduğu da belirtildi.

Bu atama Araklılı hemşerilerini ve Trabzonluları heyecanlandırdı. Berat Albayrak’ın eski bakanlığını yaptığı Enerji Tabi Kaynaklar Bakanlığına yeniden bir hemşerilerinin görev alması Araklıları gururlandırdı.







Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Ali FAİZ: Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın...

Haberi Oku