Güncel:
Hürriyet Parkı ve Yaşam Alanı Yomra'ya renk katacak

 Trabzon’un Yomra İlçe sahilinde yapılacak olan Hürriyet Parkının temel atma töreni bugün yapıldı.

Toplamda 22 dönüm arazi üzerine yapılacak olan Hürriyet Parkının Temel Atma Törenine Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Selçuk Sezgin, CHP İlçe Başkanı Erol Pekşen, İYİ Parti İlçe Başkanı Zekeriya Akgül, MHP İlçe Başkanı Osman Salih Dilaveroğlu, Saadet Partisi İlçe Başkanı Selçuk Atasoy, DEVA Partisi İlçe Başkanı Funda Çuvalcı, Belediye Meclis Üyeleri, Mustafa Bayındır, Eyüp Çuvalcı, Hasan Dilaveroğlu, Rasim Arslan, Enver Çakmak, Fatih Şimşek, siyasi parti yöneticileri, muhtarlar, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı. 


Temel Atma Töreninin açılışında konuşan Başkan Mustafa Bıyık, Yomra’nın tarihi bir gün yaşadığına dikkat çekerek, “Bütün siyasi parti temsilcilerinin, ilçe başkanlarının ve Yomralı’ların çok büyük desteği ve katkılarıyla burada yaklaşık olarak iki yıl verilmiş olan bir mücadelenin meyvelerini  alma noktasına gelmiş bulunuyoruz. Alanın Yomra halkına kazandırılmasıyla ilgili mücadelemiz son noktasına gelmiştir. Bugün hayırlısıyla temelimizi atıyoruz. 

FAALİYETLERİN SERGİLENECEĞİ BİR ALAN OLACAK
Burada 22 dönümlük bir arazimiz var.  Bu arazi içinde 15 tane kamelya 1 tane mini kütüphane, bir çocuk alanı, bir basketbol sahası, bin tenis sahası, bir çay bahçesi ve içerisinde etkinlik alanları, otoparkların olduğu bir sosyal alan yapacağız. Burası tamamlandığı zaman bir insanın bütün gününü geçirecek olduğu kadar faaliyetlerin sergilenebileceği  bir alan olacak. Nasip olursa sahildeki yürüyüş yolumuzun tamamlanmasıyla birlikte bu araziyi orayla entegre etmemiz sonucunda Yomra yeni bir yaşam alanına kavuşmuş olacaktır. 

PEŞKEŞ ÇEKİLECEĞİ, KİRAYA VERİLECE GİBİ… 
Burayı alma mücadelesini verirken çok çeşitli kaynaklarda, arazinin alınacağı, alındıktan sonra birilerine peşkeş çekileceği, kiraya verileceği  gibi asılsın dedikodularla Yomra çarşısında gezen insanların bugün yüzlerinin kızaracağına inanıyorum. Çünkü arazinin tamamının halka açılacağı ile ilgili temel atma törenidir bu. Burada hiç bir şahsa, hiçbir kuruma bir yer tahsisi yapılmayacaktır. İçerisinde yapılacak olan bir çay bahçemiz vardır. Çay bahçesi ve kafeteryanın Yomra Belediyesi’nin kendi iştiraki ile işletilecek olup Yomra belediye şirketinin bir mülkü olarak çalışacaktır. Ve en uygun fiyata Yomra halkına hizmet edecektir. Bu mücadelede Yomra hakının ve Belediyesinin yanında olan değerli ilçe başkanlarına, yöneticilerimize, muhtarlarımıza ve Yomra halkına teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun hepimize ve Yomra’ya” dedi. 

YOMRA’YA HAYIRLI OLSUN
AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Selçuk Sezgin, “Yomra’nın sosyal alan ihtiyacının giderilmesi konusunda bu parkın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yomra’nın çıkarları doğrultusunda yapılan güzel hizmetlere AK Parti olarak her zaman destek vereceğiz. Yomra’ya hayırlı ve uğurlu olsun” dedi


İMAMOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ
CHP Yomra ilçe Başkanı Erol Pekşen, “Yomramızın sosyal donatı ve park eksikliğini giderilmesinde öncelikle bu dolgu sahası için hukuki mücadele veren, arkadaşlarımıza, Yomramız adına teşekkür ederiz. Sonraki süreçte Hürriyet Parkı’nın yapılması için emeği geçen Yomra belediyesi ve siyasi parti temsilcilerine ayrıca teşekkür ederiz. Bu parkın yapılmasında her zaman yanımızda olan istanbul Belediye Başkanımız sayın Ekrem, İmamoğlu parkımızın üst yapısında kullanılacak olan kamelya park ve ağaçların temininde Yomralı hemşehrilerimizin yanında olmuştur.  Mart ayında sayın Ekrem İmamoğlu’nun da katılacağı açılışımızda kendilerine Yomralılar adına tekrar teşekkür ederiz” dedi. 

İYİ BELEDİYECİLİĞİN FARKIDIR
İYİ Parti Yomra İlçe Başkanı Zekeriya Akgül, “Yomra halkının beklentileri doğrultusunda yapılmış ve mücadele edilerek halkımıza kazandırılmış olan bu güzel hizmet inşallah Yomra’mız için güzel olacak.  Betonlaşma ve rantla değil, halka hizmet yapıyoruz. Topluma hizmetler yapıyoruz. Bu İYİ belediyeciliğin bir farkıdır.Bu alanın halka kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. 

NEFES ALDIRACAK PROJE
MHP Yomra İlçe Başkanı Osman Salih Dilaveroğlu, “Yomralılar adına Yomra’ya nefes aldıracak güzel bir sosyal donatı alanı Yomramıza yapılmasından dolayı Mustafa Başkana teşekkür ediyoruz. Başarılar diliyoruz. Yomra’nın menfaatleri doğrultusunda yaptığı her güzel çalışmaya destek vereceğiz. Çalışmalarında başarılar diliyorum. Yomra’ya hayırlı olsun” dedi. 

GERİ KALAN %50 DE HALKA SUNULMALI
Saadet Partisi Yomra İlçe Başkanı Selçuk Atasoy, “Proje gayet iyi hazırlanmış. Eksikleri olsa bile ihtiyaca göre önümüzdeki günlerde düzeltilebilir. Emeği  geçen herkese teşekkür ederim’ dedi. 


BİR ÇOK ETKİNLİĞİN YENİ ADRESİ YOMRA OLACAK
Deva Partisi Yomra ilçe Başkanı Funda Çuvalcı, “ İlçemize kazandırılmış en güzel alanlardan biri olacağına inanıyorum.  Ailelerin çocukları ile vakit geçirebileceği alanın yanı sıra bir çok etkinliklerin yeni adresinin Yomra olacağına inanıyorum. Bundan dolayı da Başkanımız Mustafa Bıyık beyle birlikte  bu arazinin belediyeye kazandırılmasında Yomra halkı için mücadele edenlere gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.
Kurban kesimi ve temel atma töreninin ardından tören sona erdi. 



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku