Güncel:
İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye afet riski yüksek bir ülkedir
 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye'de 2018 ve 2019'da tamamlanan afet konutu sayısı 2 bin 640, inşaatı devam eden konut sayısı ise 3 bin 108'dir. Yani hem öncesini hem afet anını hem de sonrasını kapsayan modern bir afet yönetim bilinciyle hareket ediyoruz." dedi.

Soylu, Sheraton Otel'de düzenlenen "Asya Afet Azaltma Konferansı"nda, Türkiye'nin, Asya Afet Azaltma Merkezi üyeliğinin geçen yıl gerçekleştiğini hatırlattı.

Üyelik gerçekleştikten sonra bu konferansın Türkiye'de yapılması önerisinde bulunduklarını belirten Soylu, başkan ve yöneticilerin, öneriye olumlu yaklaştığını ve bugün bu toplantının gerçekleştirildiğini ifade etti.

Japonya'nın ve diğer Asya ülkelerinin afetlerle alakalı yoğun bir tecrübesi, yüksek bir teknolojik seviyesi ve afetle mücadele kurumlarının olduğunu dile getiren Soylu, dünyada afetlerin yol açtığı zararların, ciddi boyutlarda olduğuna ve giderek de arttığına dikkati çekti.

Belçika-Brüksel merkezli Afetlerin Epidemiyolojisi Araştırma Merkezi verilerine göre, 2018 yılında dünya genelinde 68 milyon insanı etkileyen ve 11 bin 804 insanın ölümüyle sonuçlanan 315 doğal afet yaşandığına işaret eden Süleyman Soylu, bu afetlerin yüzde 45'i, ölümlerin yüzde 80'i ve bu afetlerden etkilenen insanların yüzde 76'sının Asya Kıtası'nda olduğunu söyledi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku