Güncel:
İnme Merkezinde İlk Operasyon Gerçekleştirildi.

 Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Açılan İnme Merkezinde İlk Operasyon Gerçekleştirildi.

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnme Ünitesinde Girişimsel Radyoloji uzmanlarımız Dr.Eser BULUT ve Dr.Süleyman BEKİRÇAVUŞOĞLU, hemşirelerimiz Yeliz Salkı,Tülay Önder ve teknisyenler Ahmet Biçen, Sultan Demircioğlu isimlerinden oluşan ekip kurulan İnme Ünitesi'nde yapılan ilk ameliyatta, sol kol ve sol bacağında inme (felç) geçiren hastanın yapılan anjiografi operasyonuyla beyne atan pıhtısı başarılı bir şekilde çıkarıldı.


Beyin damarlarına pıhtı atması sonucu beyin dokusunun kan ile beslenememesi ve bunun sonucunda oluşan felç durumunu inme olarak tanımlayan Uzm Dr. Süleyman Bekirçavuşoğlu, hastalara erken müdahale edilmemesi durumunda hayati risk ve ömür boyu felç kalma riskinin bulunduğunu belirtti.
İşlem hakkında bilgi veren Uzm.Dr.Eser BULUT; “Beyine pıhtı atması durumunda çok erken zamanda müdahale etmek gerekiyor. İşlem anjiyografi ünitesinde kasıktan damara girilerek beyin damarlarına ulaşmak suretiyle tamamen kapalı yöntemle, pıhtı çıkarmak için özel olarak üretilmiş cihazlarla gerçekleştiriliyor. Tüm dünyada uygulanan ve kabul gören bu yöntemle hastalarımıza mekanik trombektomi işlemini gerçekleştiriyoruz” dedi.


İnme ile mücadelenin çok ciddi özveri gerektirdiğini söyleyen Dr. Süleyman Bekirçavuşoğlu, “İnme ile mücadele tamamen ekip işi. Başta Nöroloji uzmanı doktorlarımız olmak üzere Acil Tıp, Anestezi ve Reanimasyon, yoğun bakım çalışanlarımızın bu mücadelede emekleri büyük. Ekip olarak halkımıza hizmet vermeye hazırız” dedi.
Dr.Süleyman Bekirçavuşoğlu ve Dr.Eser Bulut, hastanemizde hizmet veren inme ünitesinin kurulum sürecinde emeği geçen başta İl Sağlık Müdürümüz Dr. Hakan Usta’ya, Başhekimiz Prof Dr. Süleyman Türedi’ye, asistanlıkları boyunca eğitim veren ve desteklerini esirgemeyen başta KTÜ Tıp Fakültesi Radyoloji AD Başkanı Prof.Dr. Hasan Dinç olmak üzere tüm hocalarına teşekkürlerini dile getirdi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku