Güncel:
İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi'nin gurur gecesi

 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi, meslekte 25, 40, 50 ve 60. yılını dolduran üyeleri plaket ve ödülle onurlandırdı.


Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde düzenlenen ‘Hizmet Onur Ödülleri’ gecesine oda başkanı Muzaffer Aydın’ın yanı sıra inşaat mühendisleri de yoğun ilgi gösterdi. Fuaye alanında kokteyl ile başlayan ödül töreninde odanın kuruluşunun 67. Yılı da kutlandı. Şube Başkanı Muzaffer Aydın, inşaat mühendisliği mesleğinin öneminden bahsetti.

PLAKETTEN ÖTE ANLAMI VAR

Aydın, pandemi döneminde 2 senedir etkinlik yapamdıklarını kaydederek, “Pandemi önlemleri nedeniyle bugün bizimle birlikte olamayan meslektaşlarıma tebriklerimi iletiyorum. Yine hayatını kaybeden meslektaşlarımızı rahmetle anıyorum. Sizlere de teşekkür ederim, bu özel gününüzü bizimle paylaşma inceliğini gösterdiğiniz için. Sağ olun var olun. Gelenekselleşen etkinliğimizde sizlere takdim edilecek olan plaketlerin sadece bir teşekkür olmasının çok ötesinde anlam içerdiğine inanıyorum. Bu aynı zamanda vefayı, dayanışmayı, geçmiş-bugün-gelecek ilişkisini, kuşaklar arasındaki bağlantıyı simgelemektedir. Elbette şunun da farkındayız. Meslekte geride bırakılan yılların karşılığı plaketle ölçülmeyecek kadar değerlidir. Ancak sizler zaten iyi bir mühendis, iyi bir insan, iyi bir anne, iyi bir baba olarak bunun karşılığını çoktan aldınız. Bugün alacak olduğunuz plaketler ancak ve ancak geride bırakılan yılların bir nişanesi olarak görülebilir” dedi.  

Aydın, “İnşaat Mühendisliğini, yalnızca formüllerden, hesaplamalardan ibaret bir meslek olarak görmüyoruz. Mesleğimiz teknik olduğu kadar insanidir, toplumsaldır. Genç bir mühendis olarak mesleğe adım atılan ilk yıllarda bunun farkına tam olarak varılmasa da, bu duygu zamanla oturmakta ve giderek olgunlaşmaktadır. Olgunlaştığı anda da karşımıza meslek etiği çıkmaktadır. Başka bir ifade ile meslek etiği, olgunlaşmanın göstergelerinin başta gelenidir. Bugün gelinen noktada her ne kadar mesleğimiz çekiciliğini bir miktar kaybetmiş görünse de önümüzdeki yıllarda yıldızının tekrar parlayacağına inananlardanım. Zorlukların aşılması, aklın ve bilimin kazanması,mesleğimiz ve meslektaşlarımızın hak ettiği saygınlığa ulaşması açısından sizlerin bilgi birikimine ihtiyacımızın olduğunu unutmamanızı rica ediyorum. Dolayısıyla şubemizle ilişkinizi daha da sıcak hale getirmenizi, oluşturulacak her zeminde görüş ve düşüncelerinizi genç meslektaşlarımızla paylaşmanız en büyük dileğimizdir” diye konuştu.

Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geride bırakılan yılları meslekte geçirilen zamanın toplamı olarak görmeyiniz. Yılları bu zaman zarfında üretilen değerlerin yalnızca nicel bir ifadesi olarak kabul ediniz. Ürettiğiniz değerlerin korunup korunmadığını, korunuyorsa hangi düzeyde gerçekleştiğini takip ediniz. Bunun için ellerinizi ve gözlerinizi şubemizden çekmeyiniz. Sizlerin büyük fedakarlık göstererek bugünlere getirdiğiniz meslek odamızı omuzlayacak genç meslektaşlarımızdan ilginizi esirgemeyiniz. İnşaat Mühendislerinin her platformda mesleği ve memleketi için söyleyecek çok sözü vardır. Bu akşam burada çok konuşarak sizin rolünüzü çalmak istemiyorum. Bu akşam başrolde olan sizlersiniz.”

Meslekte 50 yılını dolduran İskender Önal, “Özel sektördeki iş verenler yanınıza aldığınız inşaat mühendislerini ekonomik ve sosyal olarak iyi pozisyonlarda da değerlendirdin. Ayağımıza sıkmayalım. Inşaat Mühendisleri çok değerlidir. Değerini iyi bilelim” dedi.

50 yılını dolduran Fehmi Karpuz, “Tecrübeleri 40, 50, 60 ve üstü olan arkadaşlarımızın genç meslektaşlarımıza bilgilerini aktarmaları onlara yardımcı olmaları genç arkadaşların yetişmesi için çok faydalıdır” ifadelerine yer verdi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku