Güncel:
İşte Selçuk Çebi'nin yeni görevi...
Üç Dünya Şampiyonluğu bulunan güreşçi Selçuk Çebi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü bünyesindeki Spor Eğitim Daire Başkanlığı’na getirildi.

Konuyla ilgili konuşan Selçuk Çebi şu değerlendirmelerde bulundu: "Bu zamana kadar hem spor kariyerim olsun hem de akademik kariyerim olsun hepsi devletim ve milletim içindi. Ülkemin sporuna katkı sağlamak için elimden geleni yapacağım. Özellikle çok sevdiğim güreşe, güreşçilere vereceğim bilgi birikimim ile yeni başarılara bir katkıda ben sağlamak istiyorum. Sporumuzu 'nasıl bir adım daha öteye taşırız' düşüncesiyle hareket ederek daha çok çalışacağız."dedi. 
Selçuk Çebi kimdir? 1982 yılında Trabzon'un Araklı ilçesinde doğan Milli Güreşçimiz Selçuk Çebi, 1994'te Araklı İmam hatip lisesi'nde eğitim görürken emekli memur olan babası Hasan Çebi'nin teşvikiyle güreşe başladı. Selçuk Çebi 7 kardeşten profesyonel olarak spor yapan tek kişidir. 19 Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulu mezunudur. Daha sonra Trabzon Belediyespor ve Çaykur'da spor yaşantısını sürdürdü.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da lisanslı olarak mindere çıksa da antrenörü Mustafa Şahin'le çalışmalarına Trabzon'da devam ediyor. Kübra ile Selçuk Çebi çiftinin Yusuf, Hasan Hüseyin ile Çınar isimlerinde çocukları vardır. Güreş'e Araklı İmam-Hatip Lisesinde Beden Eğitimi öğretmeni Aydın Özkan nezaretinde Lise yıllarında başladı. Daha sonra ise Trabzon Belediye spor'da antrenör Mustafa Şahin ile 6 yıl Trabzon'da güreş yaptıktan sonra ÇayKur Rizespor'a transfer oldu. Orada Antrenör Rüstem Koyuncu nezaretinde çalışmalarına devam eden Çebi, buradan da İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a transfer oldu. Çebi güreş hayatı boyunca büyük başarılar elde ederken en büyük başarıları ise 3 kez Büyüklerde Dünya Şampiyonluğu, 2 kez Dünya Kupası, 2 kez Akdeniz Oyunları Şampiyonluğu, 3 kez Üniversiteler Dünya Şampiyonluğu ile Yıldız-Gençler kategorisinde Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu elde etti.







Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BAŞKENT’TE TRABZON RÜZGARI

Haberi Oku