Güncel:
Jandarmadan Gözcü pususu

 Araklı jandarması hırsızları yakalamak için her türlü modeli deniyor. Son olarak Aralı pervane köyünde telefon kablolarını çalan Orhan B, Oğuzhan B ve Muhsin T kendi tuzaklarına düşerek su üstü yakalandılar. 

Trabzon’dan kiraladıkları araçla Karadere vadisi üzerinde Pervane köyü sınırları içerisindeki 3 bin metre telefon kablosunu çalan hırsızlar kendi kurdukları tuzağa düştüler. Gözcü olarak bıraktıkları aracı yakalayan Araklı jandarması araca binerek hırsızları ve çaldıkları kabloların olduğu yere giderek hırsızların araca binecekleri anda suçüstü yaparak Orhan B ve Oğuzhan B’yi yakaladılar. Muhsin T ise olay yerinden kaçmayı başardı. Hırsızlar daha öncede birçok suçtan sabıkalarının olduğu 15 yıl kesinleşmiş cezalarının olduğu; çıkarıldıkları mahkemede Orhan B tutuklanırken Oğuzhan B adli kontrolle serbest kaldı. Firar olan Muhsin T ise aranıyor.

Mustafa SOLMAZ



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Kemal Yıldız 10 yıl önce

sokak ve caddelerden çalınan ızgara ve rögar kapakları yüzünden can ve mal kaybı tehlikesi yaşanıyor. aynı şekilde kablo hırsızlığı yapılarak devlet ve vatandaş zarara uğratılıyor.

ülkenin değişik vilayetlerinde türk telekom'a ait yer altı kablolarını çaldıktan sonra hurda olarak satılıyor.

çoğunluğu sabıkalı kişilerden oluşan şüphelilerin çaldıkları fiber optik ve bakır kablolar, satıldıkları yerden ele geçiriliyor.

kablo hırsızları, gündüz döşeyip gece çaldıkları bilinen bir gerçek
kablo döşeme işinde taşeron firmalarda çalışan bazı kişiler kabloları gündüz döşeyip gece çalıyorlar. çünkü kabloların ederini piyasa değerini en iyi onlar biliyor.

mesela i̇stanbul'da üzerinde i̇stanbul büyük şehir belediyesi yazılı yelekler giyinen kişilerin, tamir yapıyormuş gibi davranıp hırsızlığı gerçekleştirdikleri kayıtlarda mevcut.bu kişilerin pek çoğu kablo döşeyen firmalarda çalıştıkları ortaya çıkarıldı.

oysa hırsızlık malını bilerek satın almak ve kabul etmek suç olduğuna göre esas ceza

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku